Het laatste formule 1 nieuws

Interview Alex Palou: “Krijg bij Ganassi de kans van m’n leven”

Interview Alex Palou: “Krijg bij Ganassi de kans van m’n leven”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Met regerend kampioen Scott Dixon, NASCAR-icoon Jimmie Johnson, voormalig F1-coureur Marcus Ericsson en Palou beschikt Chip Ganassi over een divers, maar interessant gezelschap voor volgend seizoen. Het team zet komend jaar voor het eerst sinds 2017 weer vier auto’s in. Palou was de laatste toevoeging aan de selectie. Hij moest de rookietitel dit jaar aan onze landgenoot Rinus van Kalmthout laten, maar maakte desondanks indruk.

In een exclusief interview met deze website deed Palou een boekje open over zijn debuutseizoen en de overstap naar Ganassi Racing. “Ik denk dat er niet veel mensen zijn die deze kans krijgen”, zei Palou in gesprek met onze collega Sergio Lillo van Motorsport.com Spanje . “Het is iets wat je moet koesteren, zoiets komt één keer in mijn leven voor. Er zijn maar weinig coureurs die bij Ganassi of Penske gereden hebben, de grootste teams in deze klasse. Ik ben blij dat ik daar bij hoor, dat ik na mijn eerste jaar in IndyCar de overstap mag maken. Ik ben ook blij dat Dixon mijn teamgenoot wordt, ik zou niet weten van wie ik meer kan leren dan van hem. Hij heeft zes kampioenschappen achter zijn naam staan, is veertig jaar oud en heeft een bulk aan ervaring in IndyCar. Daar kan ik veel van leren.”

De situatie in de wereld bracht ook Palou dit seizoen weleens aan het twijfelen, geeft hij eerlijk toe: “Zo’n seizoen met dit virus is zeker niet eenvoudig voor de teams en zeker niet voor de kleine teams, dan is er altijd twijfel. Is er wel genoeg ondersteuning van sponsors? Gaat het team waar je zit wel door… Ineens veranderde dat en nu zit ik bij het beste team. Dus eigenlijk kon het niet beter.” “Jammer dat ik rookietitel niet heb gepakt”

Bij Dale Coyne Racing vocht Palou dit jaar voor de rookietitel, die hij uiteindelijk aan Van Kalmthout moest laten. Wel stond hij op het podium tijdens de eerste van twee races op Road America. “Het is zeker jammer dat ik de rookietitel ben misgelopen, daar bestaat geen twijfel over. Maar het is niet iets waar ik veel mee […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Interview Alex Palou: “Krijg bij Ganassi de kans van m’n leven”