Het laatste formule 1 nieuws

Interview met Kalff: "Mijn boek gaat vooral over andere mensen"

Interview met Kalff: “Mijn boek gaat vooral over andere mensen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

6:25 – In het afgelopen vrijdag verschenen boek ‘Kalff. Leven in de racerij’ vertelt Allard Kalff vol passie over zijn avonturen in de autosport. Over zijn belevenissen als fan, als coureur en uiteindelijk natuurlijk als pitreporter, commentator en Formule 1-analist, zoals het grote publiek hem kent. “Maar mijn boek gaat eigenlijk meer over andere mensen dan over mijzelf”, benadrukt Kalff in gesprek met Motorsport.com.

Het idee om een boek te gaan maken bestond al een tijdje, maar het duurde even voordat Kalff scherp voor de bril had in wat voor vorm hij het wilde gieten. “Er is ooit een boekje geschreven door de legendarische Tonio Hildebrand en dat heet ‘Het gaat niet om geld’. Dat gaat over autosport en natuurlijk over Tonio zelf, maar vooral ook over andere mensen, over mensen in het algemeen en over hoe dingen gewoon gaan in het leven. Zo’n soort boek wilde ik eigenlijk ook maken”, vertelt Kalff. “Want ik wil dat iemand die geïnteresseerd is in sport en mensen in het algemeen mijn boek ook gaat lezen. Die moet niet het idee hebben dat je alles van autosport moet weten om het een leuk boek te vinden.”

Met dat in het achterhoofd ging Kalff aan de slag. Maar hij kwam er al snel achter dat hij wel wat hulp kon gebruiken. “Toen ik er eenmaal uit was wat voor soort boek het moest worden, ben ik een paar verhalen gaan schrijven. Alleen deed ik een maand of twee over één stukje, dus op een gegeven moment dacht ik bij mezelf: als ik het zelf ga schrijven, ben ik voor mijn tachtigste nog niet klaar. Ik heb iemand nodig die het voor me gaat schrijven, maar dat het nog steeds mijn boek is.” Enter Koen Vergeer, de auteur van onder andere ‘De Formule 1-fanaat’, ‘Le Mans’, ‘MaxMania’ en ‘Zandvoort’. Kalff: “Anderhalf jaar geleden zat ik met Koen te lunchen en toen dacht ik opeens: Koen moet het schrijven! Ik wilde iemand die mooi kan schrijven, goed kan verwoorden wat ik bedoel en waar ik een klik mee heb. En dat was Koen! Ik heb hem de […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Interview met Kalff: “Mijn boek gaat vooral over andere mensen”