Het laatste formule 1 nieuws

Interview Otmar Szafnauer: "Naam Aston Martin eer aandoen"

Interview Otmar Szafnauer: “Naam Aston Martin eer aandoen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor Otmar Szafnauer en zijn team breekt een heel nieuw tijdperk aan. Sinds 1 januari jongstleden gaat de renstal niet meer door het leven als Racing Point , maar als Aston Martin F1 Team. Eigenaar Lawrence Stroll heeft het Britse automerk en het Formule 1-team bij elkaar gebracht. Met Sebastian Vettel werd een topcoureur binnen gehengeld en de ambities liegen er niet om. Aston Martin F1 Team moet er in 2021 gelijk staan. Szafnauer blikt in een kort interview vooruit.

Otmar, wat betekent het voor jou om onder de vlag van Aston Martin te racen?

Szafnauer: “We hebben bijna een jaar de tijd gehad om ons hierop voor te bereiden en de positieve reacties op de onthulling van onze nieuwe identiteit als Aston Martin Cognizant F1 Team doen ons deugd. Een iconisch merk als Aston Martin mogen vertegenwoordigen is voor ieder lid van ons team een enorm voorrecht. Het zou je ook kunnen ontmoedigen, maar wij zijn al dertig jaar onder verschillende namen actief in de Formule 1. Door de jaren heen hebben we podiumplekken gepakt en races gewonnen, vaak tegen alle verwachtingen in. We hebben de reputatie opgebouwd dat we vaak boven ons kunnen presteren en dat geeft ons vertrouwen dat we vanaf het eerste moment de naam Aston Martin eer aan kunnen aan.”

Wat maakt dit nieuwe tijdperk anders van voorgaande naamsveranderingen?

Szafnauer: “Met een nieuwe naam, toegewijde aandeelhouders, verse investeringen en een ervaren team hebben we volgens ons alle ingrediënten in handen om te strijden voor meer podiumplaatsen, en hopelijk ook overwinningen. Tegen het einde van 2022 zullen we ook een fantastische nieuwe fabriek in Silverstone hebben staan, waardoor we de ruimte en de infrastructuur hebben om onze ambities te verwezenlijken. Met Cognizant hebben we een nieuwe titelsponsor met de kennis om op alle IT-gebieden van toegevoegde waarde voor ons te zijn. Het is de start van een nieuwe reis en ik proef extra energie binnen het team, gecombineerd met vastberadenheid om de performance naar een nog hoger plan te tillen dan voorheen. Samen met enkele van de meest creatieve geesten uit deze sport, een ware […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Interview Otmar Szafnauer: “Naam Aston Martin eer aandoen”