Het laatste formule 1 nieuws

Interview: Sainz kan wel lachen om grappen over Ferrari-overstap

Interview: Sainz kan wel lachen om grappen over Ferrari-overstap

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dat Ferrari het dit seizoen moeilijker zou krijgen als gevolg van de aangescherpte motorregels, lag in de lijn der verwachting, maar dat het merk uit Maranello het zo beroerd zou doen als in de afgelopen paar races, dat mag toch wel een verrassing heten. In het kampioenschap staat de trots van Italië slechts zesde; mocht Ferrari het seizoen ook op die plek afsluiten, dan is dat de slechtste eindklassering voor de Scuderia sinds 1980, toen Ferrari na een dramatisch seizoen als tiende eindigde in de stand.

Geregeld wordt dan ook de opmerking gemaakt dat Carlos Sainz Jr. nu wel spijt zal hebben van zijn deal bij Ferrari. Maar niets is minder waar. De coureur uit Madrid heeft al meermaals laten weten dat hij er alle vertrouwen in heeft dat het team er weer bovenop komt. En als het gaat om de vele grappen die er op social media worden gemaakt over zijn move naar Ferrari, daar kan hij wel om lachen, zo zegt hij in een interview met Motorsport.com . “Men mag hier zoveel om lachen als men wil, eerlijk waar”, reageert Sainz. “Ik vind enkele van de grappen zelf eigenlijk ook wel behoorlijk grappig. Maar goed, sommige mensen hebben iets te veel vrije tijd en dan komen ze met dit soort lollige dingen. Maar ik kan daar dus zelf wel om lachen. Niet dat die mensen gelijk hebben. Het zijn gewoon goede grappen. Zo zijn ze volgens mij ook bedoeld, dus prima.”

Sainz pakte een maand geleden in de chaotisch verlopen Grand Prix van Italië een sensationele tweede plaats. Het was zijn tweede podium in de Formule 1 na eind vorig jaar derde te zijn geworden in Brazilië. De Spanjaard kwam op Interlagos als vierde aan de finish, maar schoof een plek op door een tijdstraf voor Lewis Hamilton, die in de slotfase van de race Alexander Albon in de rondte had getikt. “Je eerste podium is altijd speciaal, maar de manier waarop ik in Monza reed, maakt dat ik waarschijnlijk net iets trotser ben op dat resultaat”, zegt Sainz. “Ik weet dat ik absoluut het maximale uit die race […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Interview: Sainz kan wel lachen om grappen over Ferrari-overstap