Het laatste formule 1 nieuws

Interview: Tijmen van der Helm over zijn aanstaande debuut in FIA Formule 3-kampioenschap

Interview: Tijmen van der Helm over zijn aanstaande debuut in FIA Formule 3-kampioenschap

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

DEN HOORN – Autocoureur Tijmen van der Helm maakt komend seizoen zijn debuut in het FIA Formule 3-kampioenschap. Het zeventienjarige talent uit Den Hoorn, in 2017 winnaar van de prestigieuze Rotax Max Grand Finals , keert daarvoor terug naar MP Motorsport, het Nederlandse topteam waarvoor hij twee jaar geleden zijn autosportdebuut maakte. Alle zeven ronden van deze zeer prestigieuze formule-klasse worden verreden in het voorprogramma van de Formule 1 Grands Prix. RaceXpress volgt Tijmen al vanaf de karts en had een interview met de snelle Zuid-Hollander. Gefeliciteerd Tijmen. Een mooie en grote stap. Hoe is het een en ander tot stand gekomen? “We kregen deze mogelijkheid dus die pakken we met beide handen aan. Eigenlijk waren we plan nog een jaar in de Formule Renault 2.0 te rijden, maar het pakte zo uit. MP Motorsport is een goed team, met heel veel ervaring, het team heeft de afgelopen jaren sterk gepresteerd en ik heb zelf goede ervaring met MP Motorsport, dus ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.”

Het kampioenschap is het mondiale Formule 3-uithangbord van de wereldautosportbond FIA en maar twee niveaus verwijderd van de Formule 1. Een geweldige sportieve uitdaging dus.
“Ja, de rijders zitten allemaal dicht bij elkaar, het niveau is echt hartstikke hoog. Het wordt dus hard werken om naar voren te kunnen komen. Mijn doel is om gedurende het jaar vanuit het middenveld naar de voorkant van de grid te kunnen werken.”

Heb je al kennisgemaakt met je auto voor komend seizoen?
“Ja, en dat ging best goed. Vergeleken met andere jongens reed ik prima rondetijden. Ik heb er vertrouwen in dat het goed gaat komen.” Moest je erg wennen aan de auto?
“Ja, toch wel even. Deze auto heeft een stuk meer power dan de Renault waarin ik vorig jaar reed. Je rijdt in de Formule 3 op heel andere banden. Dat wordt dan ook het grootste aandachtspunt voor het komende seizoen: het bandenmanagement.”

Het FIA F3-kampioenschap bestaat dit seizoen uit zeven ronden van drie races. Die worden allemaal verreden in het voorprogramma van de Formule […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Interview: Tijmen van der Helm over zijn aanstaande debuut in FIA Formule 3-kampioenschap