Het laatste formule 1 nieuws

Irvine: "Verstappen heeft al laten zien dat het game over is"

Irvine: “Verstappen heeft al laten zien dat het game over is”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Levensgeniet en voormalig Formule 1-coureur Eddie Irvine was jarenlang de teamgenoot van Michael Schumacher. Hij weet maar al te goed hoe het is om de tweede viool te spelen en ziet dat Sergio Perez en Valtteri Bottas zich ook in die positie bevinden, zo vertelt hij in een interview met Betway.com . Hoe moeten zij daar mee omspringen?

“Ze moeten gewoon zo goed mogelijk hun best doen, dat is alles. Bottas heeft Hamilton in het verleden wel eens verslagen, vaker dan hij momenteel doet. Perez is nieuw bij Red Bull , maar Verstappen heeft al laten zien dat het al game over is. Zowel Checo als Valtteri zijn de facto tweede coureurs, maar als teamgenoot van Verstappen of Hamilton is dat denk ik niet iets negatiefs.”

“Geen enkele coureur in de Formule 1 zou Verstappen of Hamilton regelmatig kunnen verslaan als ze hun teamgenoot waren. Hamilton is wat ouder aan het worden en zijn pace wordt langzaam minder, maar hij is nog steeds een echte professional. Tegelijkertijd weten we allemaal dat elke coureur wordt verslagen als hij het tegen de pure snelheid van Verstappen op moet nemen”, aldus de Noord-Ier.

Want volgens Irvine presteert Verstappen momenteel op de toppen van zijn kunnen. “Dit seizoen is geweldig. Verstappen is duidelijk de snelste coureur op dit moment, maar Hamilton is nog steeds dé top-coureur. Het is fantastisch om het die twee tegen elkaar op te zien nemen. Het wordt volgens mij echt een prachtig seizoen.”

De Nederlander is volgens de viervoudig Grand Prix-winnaar hét ultieme Formule 1-talent, die eindelijk al zijn zaken op orde heeft. “Als we het over Max’ stuurkunsten hebben, dan lijkt het er duidelijk op dat na zes jaar alles samenkomt. Hij is altijd al supersnel geweest. Dat kan je namelijk zien aan het feit dat hij de meest dominante coureur is in het onderlinge gevecht met zijn teamgenoot.”

“Hij heeft al vele verschillende tweede coureurs gehad en niemand daarvan is in zijn buurt gekomen. Het is een beetje het Michael Schumacher-effect. Lewis is daarentegen wel op reguliere basis verslagen door zijn teamgenoten, dus je moet eigenlijk zeggen dat Verstappen hét ultieme talent […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Irvine: “Verstappen heeft al laten zien dat het game over is”