Het laatste formule 1 nieuws

Is de ‘buitenformule’ van Radio 2 versleten?

Is de ‘buitenformule’ van Radio 2 versleten?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

RadioVisie wil graag een bijdrage leveren aan het maatschappelijk debat over actuele gebeurtenissen. Omdat we het belangrijk vinden om verschillende stemmen en meningen te horen publiceren we regelmatig opinieteksten. Elke auteur schrijft in eigen naam of in die van zijn vereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor de inhoud van de tekst.

Is de ‘buitenformule’ van Radio 2 versleten?

Naar aanleiding van het stukje over Kim Debrie met haar ‘zotte tournee’ in ‘mijn’ Blankenberge , even enkele bedenkingen op een rijtje gezet. Het viel mij op dat er weinig volk was. Ik denk dat deze formule versleten is. Bijna iedereen zit al op locatie. Buitenprogramma’s kunnen wel een keertje, maar alle zenders beginnen wat te overdrijven.

Trouwens er is zelfs geen technieker meer bij… Het is geen echte radio meer. Die ene extra kracht die er bij was, moest enkel zorgen voor de PA en het vervoer… De rest werd opgelost door de laptop. Eens een programma maken bij een speciale gelegenheid versta ik en ik ben er voorstander van. Maar overdrijven?

De mooiste radioprogramma’s komen en worden gewoon gemaakt vanuit de oude vertrouwde studio. Overigens met die moderne middelen die op verplaatsing gebruikt worden, terwijl er geen techniekers meer zijn, dan zie je in principe ook geen echte radio meer. Je kan met een smartphone radio maken op verplaatsing, zelfs met beeld! Maar dat trekt geen volk meer…

Spontaniteit is weg!

Er is ook niks meer technisch aan te beleven. De presentator is nu technieker geworden. Hij/zij moet zich dan ook concentreren op twee dingen… En je hoort dat! Tegenwoordig ook veel te geforceerd! Het is niet spontaan meer. En fietsen om ballons op te blazen…. Misschien leuk om zien op televisie (Spel Zonder Grenzen) maar de radioluisteraar heeft daar totaal niks aan…

Er is ook niks speciaals meer voor hen… Ik denk dat volk aantrekken moeilijker en moeilijker wordt. Trouwens dat wordt dan ook nog uitgezonden op televisie. Iets van het goede te veel denk ik. Radio 2 zoekt tegenwoordig op alle manieren de buitenlucht op. Veel praten daarbij… Mensen willen ontspannen en muziek luisteren.

Het is zeker de fout van Kim niet, […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Is de ‘buitenformule’ van Radio 2 versleten?