Het laatste formule 1 nieuws

Is een double header van Austin en Miami mogelijk in 2022?

Is een double header van Austin en Miami mogelijk in 2022?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor de Grand Prix van Emilia Romagna in Imola los ging afgelopen weekend, wist men ons vanuit de Formule 1 te melden dat we vanaf 2022 een tweede Amerikaanse race erbij gaan krijgen: die van Miami. Double header?

Hierdoor rees er meteen de vraag of dit zou betekenen dat we ons kunnen opmaken voor een zogeheten ‘double header’, waar de race in Austin een week later direct wordt opgevolgd door die in Miami. Stefano Domenicali geeft bij Motorsport-total.com aan dat dit niet zal gaan gebeuren: “We willen beide races genoeg ruimte geven. Dat is cruciaal. Omdat we de basis leggen voor een ongelooflijke toekomst voor de Formule 1.”

Domenicali vertelt voor de race in Miami te azen op een datum in het tweede kwartaal. De race op het Circuit of the Americas in Austin wordt al jaren in de herfst gehouden, na de zomerpauze. Voor Miami zou men dan eerder misschien kunnen denken aan een combinatie met de race in Montreal, Canada. Nog meer races in Amerika?

Hoe het ook zal gaan, de Italiaanse F1-baas is blij met nog een race in de Verenigde Staten, en loopt al vooruit op misschien nog een derde: “Amerika heeft ons al veel mogelijkheden geboden en we trekken er veel belangstelling. We denken dus dat het de juiste aanpak is om de tweede stap te zetten, dat we de ene Grand Prix daar volgen met een tweede. Er zouden in de toekomst nog veel meer kansen kunnen komen. Je moet nooit nooit zeggen.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Is een double header van Austin en Miami mogelijk in 2022?