Het laatste formule 1 nieuws

Is er voor Albon via de DTM een weg terug naar de Formule 1?

Is er voor Albon via de DTM een weg terug naar de Formule 1?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 was en is het hoogst haalbare in de autosport en kort na zijn degradatie zei Alexander Albon dan ook alles op alles te willen zetten voor een eventuele terugkeer. Om hem competitieve meters te laten maken, neemt Red Bull Albon mee naar de DTM, waar hij samen met Red Bull-junior Liam Lawson een duo gaat vormen in de weekenden dat hij geen F1-verplichtingen heeft. Bij Red Bull Racing is hij immers de nieuwe test- en reservecoureur.

Is het de perfecte springplank terug naar een fulltime Formule 1-zitje of komt hij zo op een zijspoor terecht? Dat is moeilijk te zeggen, zeker in een tijd waarin het DTM-kampioenschap flink op de schop gaat. De DTM werd altijd liefkozend ‘Formule 1 met een dakje’ genoemd, maar nadat grote merken als Mercedes en Audi zich terugtrokken, adopteerde de DTM noodgedwongen GT3-reglementen. De auto’s zullen flink langzamer zijn dan in voorgaande jaren en dus zal de ‘nieuwe klasse’ wat verder van de Formule 1 af komen te staan.

Feit is bovendien dat er in het verleden geen enkele coureur vanuit de Formule 1 naar de DTM ging om daarna weer fulltime terug te keren in de Formule 1. Voor grote namen als Mika Hakkinen, David Coulthard, Heinz Harald Frentzen en Ralf Schumacher was de DTM altijd een eindstation. Voor een enkeling echter was de DTM juist de opstapklasse naar de Formule 1, denk daarbij aan jongens als Esteban Ocon, Pascal Wehrlein en natuurlijk onze eigen Christijan Albers. Nog nooit volgde op een DTM-avontuur echter een tweede Formule 1-leven.

Grote verschil met bovengenoemde namen is dat die coureurs niet met de steun van de voormalig Formule 1-werkgever in de DTM-stapte, zoals dat nu met Albon en Red Bull wel het geval. Red Bull gaf bij monde van teamadviseur Helmut Marko eind vorig jaar immers te kennen dat men nog niet klaar is met hem. Het feit dat men hem meters laat maken, onderstreept dat juist en hoeft dus niet te worden gelezen als ‘Red Bull zet Albon op zijspoor’.

Veel zal natuurlijk ook afhangen van wat de andere Red Bull-pupillen in de diverse klassen laten […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Is er voor Albon via de DTM een weg terug naar de Formule 1?