Het laatste formule 1 nieuws

Is niet Verstappen maar Norris de beste coureur van het seizoen?

Is niet Verstappen maar Norris de beste coureur van het seizoen?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Iedereen kijkt natuurlijk naar de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton . Op wat slordigheidjes na met wat track limits was de Nederlander eigenlijk niet op fouten te betrappen, terwijl zijn Mercedes -rivaal een enkele keer opzichtig in de fout ging.

Achter hen is er echter ook een geweldige strijd gaande om de derde plaats in het kampioenschap. Het is Lando Norris die zichzelf heel knap tussen de toppers Hamilton en Verstappen, en tweede coureurs Valtteri Bottas en Sergio Perez heeft weten te nestelen in de tussenstand.

Dat deed de nog steeds pas 21-jarige Brit door een groot aantal geweldige races op de mat te leggen. In het proces reed hij meer dan het dubbele aantal punten bij elkaar dan zijn worstelende teamgenoot Daniel Ricciardo. In aanloop naar het seizoen dacht menigeen dat de Australiër wel eens even de vloer aan zou vegen met Norris, maar voorlopig komen die mensen bedrogen uit. Hoe begon de geweldige reeks van Norris?

Tot aan zijn crash in Hongarije was Lando Norris al vijftien races op rij in de punten geëindigd. “Het is de beloning voor het goede werk dat het team heeft geleverd en de resultaten die daar uit voort zijn gevloeid. We hebben natuurlijk voortgeborduurd op het vorige seizoen, maar het mooiste is dat het dit jaar tot op heden geweldig gaat. Alles verloopt volgens plan, vaak beter zelfs, dus dat willen we vast houden.”

Tijdens de eerste race ging het tussen Norris en Ricciardo nog relatief gelijk op, maar zagen we de eerste aanwijzingen al. Twintig seconden verschil zat er tussen de twee coureurs. Drie weken later, in Imola, werd het duidelijk dat de snelheid er bij Norris goed in zat. In de kwalificatie liep hij net de poleposition mis, maar omdat hij een millimeter over de track limits heen zat, werd zijn tijd afgepakt en werd hij teruggezet naar P7.

In de race moest Ricciardo vervolgens al snel van zijn team Norris voorbij laten, want hij kon veel en veel sneller. Zo’n twee seconden per ronde reed de Brit weg bij zijn teamgenootje en na de blunder van Hamilton reed Norris lang […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Is niet Verstappen maar Norris de beste coureur van het seizoen?