Het laatste formule 1 nieuws

Italiaanse media: 'Formule 1 overweegt reversed grid sprintraces voor 2022'

Italiaanse media: ‘Formule 1 overweegt reversed grid sprintraces voor 2022’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Reversed grid? Naar verluidt overweegt de Formule 1 nog altijd om in 2022 met een reversed grid te gaan werken tijdens de sprintraces. Volgens de Italiaanse media liggen er een hoop verschillende plannen op tafel, dit op 15 december besproken zullen worden tijdens de volgende meeting van de World Council.

De Formule 1 heeft dit seizoen een nieuw kwalificatieformat geïntroduceerd voor de Grands Prix van Groot-Brittannië, Italië en Brazilië. Binnen dit format wordt er op vrijdagmiddag al gekwalificeerd, om zo de startgrid voor de sprintkwalificatie op zaterdagmiddag te bepalen. Deze sprintrace van 100 kilometer bepaalt vervolgens de slagvolgorde voor de Grand Prix op zondagmiddag. Dit format is een groot succes gebleken voor zowel de fans, de organisatie en de coureurs zelf. De organisatie is daarom van plan om in 2022 nog meer sprintraces te organiseren.

Hoe de sprintraces er in 2022 uit zullen zien, is nog niet helemaal duidelijk. Stefano Domenicali liet eerder al doorschemeren dat de organisatie overweegt om een apart sprintracekampioenschap in het leven te roepen, inclusief een aparte titel. Het zou dus zomaar kunnen dat we in 2022 niet één, maar twee kampioenen hebben. Volgens de Italiaanse media liggen er echter veel verschillende plannen op tafel, die op 15 december besproken zullen worden tijdens de World Council Meeting. Reversed grid?

Het Italiaanse Gazzetta Sportiva schrijft dat de Formule 1 overweegt om de kwalificatie op vrijdag te gebruiken om de startgrid voor de Grand Prix op zondag te bepalen. De sprintrace zou dan een apart evenement worden, waarbij de coureurs punten kunnen verdienen voor een apart kampioenschap.

Daarnaast bevestigt de krant dat men nog steeds overweegt om van de sprintrace een reversed grid-race te maken. Hierbij zouden de beste acht à tien coureurs in het klassement van de rijders of uit de resultaten van de vrijdag omgekeerd worden om de slagvolgorde te bepalen. Het is echter nog maar de vraag of dit plan van de grond zal komen, aangezien veel teams en coureurs al hebben aangegeven dat ze tegen dit format zijn. Ben jij voorstander van reversed grid races?

Formule 2 en 3 hebben het al jaren!!!

Ik vind het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Italiaanse media: ‘Formule 1 overweegt reversed grid sprintraces voor 2022’