Het laatste formule 1 nieuws

Italiaanse media laken Hamilton: "Zou Senna en Schumacher niet zijn overkomen"

Italiaanse media laken Hamilton: “Zou Senna en Schumacher niet zijn overkomen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

“De pech van Max Verstappen opende de deuren voor Lewis Hamilton, die niet profiteerde van de kans maar zichzelf uiteindelijk in het ravijn stortte. Hij zondigde daarmee in hebzucht, waarmee hij tegelijkertijd zijn menselijke kant liet zien”, zo schrijft de Resto del Carlino.

“Toch zou een Ayrton Senna of Michael Schumacher deze fout niet hebben gemaakt. Hooguit in het begin van hun carrières, maar niet na jaren en jaren van racen in de Formule 1. Daardoor kwam Red Bull toch nog als de winnaar uit de bus van het Azerbeidzjaanse carnaval”, zo luidt de conclusie.

Hamilton zijn fout werd logischerwijs ook besproken in de Gazzetta dello Sport , die concludeerden dat Max pech had en Lewis niet. “Waar Verstappen door pech geen punten behaalde, moet Hamilton concluderen dat hij door zijn eigen schuld met nul punten weg ging uit Bakoe.”

“De Brit dacht bij de herstart even niet meer aan het kampioenschap en verloor daardoor kostbare punten in de strijd om de titel met Verstappen. Hamilton had een mooie voorsprong op kunnen bouwen door te profiteren van de pech van Verstappen, maar door de fout van de Brit blijft Verstappen aan de leiding van het kampioenschap staan. Ook lijkt de Nederlander met Sergio Perez te beschikken over een teamgenoot die hem kan helpen in de strijd om de titel.”

“Toch is geluk dit seizoen voorlopig nog de grote tegenstander voor Verstappen en is geluk tot nu toe juist de bondgenoot van Hamilton. In Bakoe stond het geluk namelijk aan de zijde van de Mercedes -coureur, nadat hij ook al het geluk aan zijn zijde had tijdens de Grand Prix in Imola”, aldus de grootste Italiaanse sportkrant.

Ook de Corriere dello Sport kan niet geloven dat Hamilton een groot cadeau liet liggen in de strijd om de wereldtitel: “Verstappen ging K.O. en Hamilton gooit een cadeau weg”, kopt de Italiaanse sportkrant. “De nul punten op het bord van de twee titelkandidaten laten zien waarom we het in Bakoe hadden over Formule chaos.”

“Het leek erop dat Hamilton tijdens de herstart in een alles of niets actie streed om het kampioenschap met Perez, wat natuurlijk niet […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Italiaanse media laken Hamilton: “Zou Senna en Schumacher niet zijn overkomen”