Het laatste formule 1 nieuws

Italiaanse media lyrisch over nieuwe bolide Verstappen: "Concurrentie schrikt nu al"

Italiaanse media lyrisch over nieuwe bolide Verstappen: “Concurrentie schrikt nu al”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dinsdag presenteerde Red Bull vol trots de bolide waarmee het team in 2021 hoopt te kunnen schitteren. De RB16B, de opvolger van de RB16, leek op het eerste gezicht nauwelijks veranderd te zijn, maar zodra de bolide onder een vergrootglas wordt gelegd was duidelijk te zien dat er wel degelijk een aantal aanpassingen zijn doorgevoerd.

Bij de Italiaanse media is dat ook opgevallen. Zeker bij de Corrierre dello Sport . “De Red Bull-bolide laat de concurrentie nu al schrikken”, zo kopt de krant. “Met de sterkere motor is het winnen van de titel nu de doelstelling. Het team wil direct competitief zijn en niet nog een seizoen waarin het gedurende het jaar moet klimmen naar de top”, zo schrijft men.

Ook de grootste sportkrant van het land, de Gazzetta dello Sport , was onder de indruk van de bolide. Zij kijken echter vooral naar de nieuwe Honda-motor, die Red Bull naar een hoger niveau moet tillen. “De RB16B moet dit jaar sterk genoeg zijn om Max Verstappen voor de titel te laten strijden.”

“Het lijkt erop dat de grootste stap is gemaakt door de upgrade van de Honda-motor. We kunnen er vanuit gaan dat het een grote stap is, ook al geven de Japanners niets prijs. Ze willen namelijk schitteren in hun laatste officiële jaar in de Formule 1. Men heeft vooral het elektrische deel van de krachtbron sterk verbeterd.”

Weliswaar heeft Verstappen in Sergio Perez een nieuwe teamgenoot, de blikken zijn nog steeds vooral gericht op de Nederlander. “De nieuwe motor moet er vooral voor zorgen dat Max daadwerkelijk in staat wordt gesteld om de strijd aan te gaan met Lewis Hamilton”, zo sluit de Gazetta af.

“Alle pijlen zijn gericht op Verstappen, die op zijn 23e hoopt zijn ware talent te kunnen laten gelden. Hij zal echter eerst af moeten rekenen met Perez, die hem moet gaan helpen in de strijd met Mercedes “, schrijft de Corriere . “De Mexicaan reed in 2020 zijn beste seizoen ooit en krijgt nu de kans om te laten zien wat hij echt kan in de top van de koningsklasse.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Italiaanse media lyrisch over nieuwe bolide Verstappen: “Concurrentie schrikt nu al”