Het laatste formule 1 nieuws

Italiaanse media over Mercedes: "Windtunneltests voor 2021 zijn veelbelovend"

Italiaanse media over Mercedes: “Windtunneltests voor 2021 zijn veelbelovend”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Mercedes 2021 De FIA heeft aangegeven dat de downforce in 2021 met tien procent omlaag moet en het team van Mercedes heeft dan ook niet stilgezeten. Het team is alvast begonnen aan de bolide voor 2021 en heeft al succesvolle resultaten geboekt.

De coronacrisis heeft de afgelopen maanden rake klappen uitgedeeld binnen de Formule 1. De FOM is dankzij de late seizoensstart en de lege tribunes heel veel geld misgelopen en heeft flinke bedragen neer moeten tellen om op bepaalde circuits te kunnen races. Ook de teams zijn financieel zwaar geraakt en hebben dus een enorme behoefte aan geldbesparende maatregelen. Er is daarom besloten om de nieuwe reglementen, die oorspronkelijk in 2021 in hadden moeten gaan, een jaartje uit te stellen en de ontwikkeling van de bolides een jaar grotendeels te bevriezen.

Artikel gaat verder onder video De teams krijgen in 2021 een beperkt aantal tokens, waarmee ze enkele ontwikkelingen door kunnen voeren. Om toch nog zo veel mogelijk ontwikkelingen mee te kunnen nemen naar 2021, zijn veel teams alvast bezig geweest met de aanpassingen voor volgens jaar. De bolides voor volgend jaar zullen dus grotendeels hetzelfde blijven, al zullen er op bepaalde gebieden wel enkele verplichte aanpassingen moeten worden gedaan. Zo heeft de FIA bijvoorbeeld al bepaald dat de bolides 10 procent minder downforce zullen hebben, vanwege aanpassingen aan de vloer.

Het team van Mercedes lijkt echt echter al een oplossing gevonden te hebben om het verschil in downforce te compenseren, zo meldt de Italiaanse tak van Motorsport.com . Volgens het medium heeft de Duitse renstal niet alleen een oplossing gevonden, maar deze zelfs ook al getest in de windtunnel. De resultaten van deze tests zijn volgens de Italianen veelbelovend, het team zou er namelijk zelfs flink op vooruitgaan. Gaat Mercedes volgend jaar weer alles winnen?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Italiaanse media over Mercedes: “Windtunneltests voor 2021 zijn veelbelovend”