Het laatste formule 1 nieuws

Italië trots op primeur in de Formule 1: "Verdere bevestiging van kwaliteit"

Italië trots op primeur in de Formule 1: “Verdere bevestiging van kwaliteit”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de MotoGP is het wat gebruikelijker, waar de afgelopen jaren zelfs vier races op Spaans grondgebied gehouden werden, maar voor de Formule 1 is meer dan twee Grands Prix in hetzelfde land een primeur. In Italië, waar dat dit seizoen gaat gebeuren, is men daarom bijzonder trots.

“Het besluit van de FIA en de Formule 1 organisatoren om een race op het circuit van Enzo en Dino Ferrari op te nemen in de kalender voor 2020, nadat races op Monza en Mugello reeds gepland waren, is een verdere bevestiging van de kwaliteit van het werk dat door de Automobile Club d’Italia is verricht” , zegt president van de club tegen Angelo Sticchi Damani op de eigen website . Italië heeft de meeste goedgekeurde circuits

Hij klopt zichzelf op de borst, maar heeft daar ook wel enige reden toe. Het is een complete ommekeer ten opzichte van vier maanden geleden dat dit in Italië mogelijk is. Toen was dit land nog het epicentrum van de uitbraak van het coronavirus in Europa.

Dat hier nu drie Grands Prix verreden worden, laat zien dat het land op het gebied van motorsport veel te bieden heeft. Damani benadruk dat Italië het enige land is met drie circuits die zijn goedgekeurd om F1 races te mogen organiseren. Daarnaast zijn de circuits van Vallelunga en Misano ook nog eens geschikt om te mogen testen.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Italië trots op primeur in de Formule 1: “Verdere bevestiging van kwaliteit”