Het laatste formule 1 nieuws

Italië vestigt hoop op toptalent: "Nog een lange weg naar de Formule 1"

Italië vestigt hoop op toptalent: “Nog een lange weg naar de Formule 1”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Gabriele Mini wordt door de Italiaanse autosportfans omarmt als het grootste Italiaanse talent van zijn generatie en men heeft de hoop dat de pas vijftienjarige-coureur over enkele jaren in de Formule 1 zal rijden voor Ferrari . Zelf spreekt Mini nog bescheiden over zijn toekomst, de in Sicilië geboren en getogen coureur realiseert zich in een interview met RacingNews365 dat hem nog een lange weg staat te wachten richting de koningsklasse van de autosport.

“Natuurlijk is het mijn doel om de Formule 1 te bereiken, maar ik besef me heel goed dat het heel moeilijk is om dat doel daadwerkelijk te behalen. Ik ben een Italiaan en houd ook van mijn land, dus logischerwijs zou het mooiste scenario zijn om ooit voor Ferrari in de Formule 1 te rijden. Toch is het heel lastig om in de F1 terecht te komen, dus laat ik eerst maar eens ervoor zorgen dat ik in de Formule 1 terecht kom, voordat ik over de Scuderia kan dromen”, aldus de zeer bescheiden overkomende Mini.

Net als bij zoveel racetalenten begon de carrière van Mini al op een jonge leeftijd. “Ik was nog een kind toen mijn vader me mijn eerste kart gaf. Mijn vader was zelf ook een coureur, dus vandaar dat de kart een logisch cadeau was. Toen ik voor het eerst in mijn kart reed, kreeg ik direct de smaak te pakken zo ging het eigenlijk stapje voor stapje verder.”

Mini maakte op jonge leeftijd al veel indruk door veel te winnen in de karts, waardoor hij snel doorgroeide naar de Formulewagens. “Het is allemaal behoorlijk snel gegaan, van regionale klassen ging ik naar de nationale klassen toe en in 2021 zal ik internationaal races rijden in het Formule Alpine kampioenschap. Als ik terugblik op de afgelopen jaren, dan ben ik vooral trots op mijn WSK-kart titel in 2017 en mijn overwinning in het Formule 4-kampioenschap vorig jaar op Monza. Toen versloeg ik concurrent Francesco Pizzi in de laatste meters van de race!”

Door de goede prestaties maakt Mini in 2021 de overstap naar het Formule Alpine-kampioenschap waar hij de teamgenoot wordt van Thomas ten […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Italië vestigt hoop op toptalent: “Nog een lange weg naar de Formule 1”