Het laatste formule 1 nieuws

Jaarlijkse Grand Prix op Imola? De regio ziet het wel zitten!

Jaarlijkse Grand Prix op Imola? De regio ziet het wel zitten!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Grand Prix op Imola van afgelopen weekend was de terugkeer naar het circuit na veertien jaar afwezig te zijn geweest. Het mag ook gelijk een succesvolle terugkeer genoemd worden, want het was immers een mooie race. De organisatie ziet het ook wel zitten en in de regio wordt nu gekeken naar een mogelijkheid om het circuit permanent op de kalender terug te laten komen. Mooie reacties op de Grand Prix

De president van de regio Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini, is erg tevreden met de reacties na afloop van de Grand Prix. Zo zegt hij tegen Motorsport.com : “De woorden van de insiders en de coureurs, die van een absolute kampioen als Hamilton… het is allemaal enthousiast over de schoonheid van de plaats en vooral het circuit.”

“De miljoenen kijkers in Italië en over de hele wereld kregen een showcase als geen ander van ons land, de bakermat van snelheid. Het was perfect georganiseerd en vond plaats in maximale veiligheid” , steekt Bonaccini van wal. Vervolgens stelt hij: “Geen twijfel dat Imola zijn persoonlijke Grand Prix gewonnen heeft, mede dankzij de charme en de geschiedenis van een race die wordt beschouwd als een van de klassiekers van deze sport.” Vaker terugkeren

Met dit goede visitekaartje is de toon gezet, ook omdat alles vlekkeloos verliep volgens Bonaccini. Het circuit en alle andere lokale betrokkenen zien de Formule 1 daarom graag in de toekomst terugkeren. “We wilden de terugkeer van de Formule 1 naar Imola na 14 jaar [realiseren], samen met de gemeente, de lokale instellingen en het topmanagement van de Formule Imola, het bedrijf dat het circuit beheert.”

“Gisteren had ik er, zoals verwacht, graag bij willen zijn om de winnaars te belonen en iedereen te bedanken die dit heeft laten gebeuren. Maar het is met hetzelfde teamwerk dat we onmiddellijk zullen werken aan de bevestiging van de Emilia-Romagna Grand Prix voor volgend jaar en een stabiele opname ervan op de kalender van het wereldkampioenschap: de regio is klaar om zijn deel te doen, zoals het doet voor de sport, van de basis tot de grote evenementen.”

Aan ambitie […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Jaarlijkse Grand Prix op Imola? De regio ziet het wel zitten!