Het laatste formule 1 nieuws

Jacky Ickx: "Lewis Hamilton is schitterend, maar Fangio blijft mijn favoriet F1-icoon"

Jacky Ickx: “Lewis Hamilton is schitterend, maar Fangio blijft mijn favoriet F1-icoon”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Juan Manuel Fangio Foto: AFP Is Lewis Hamilton nu de grootste aller tijden? Onze landgenoot Jacky Ickx vindt de Brit alvast schitterend, maar zijn favoriet blijft nog steeds Juan Manuel Fangio.

Het palmares van Lewis Hamilton oogt zonder enige twijfel indrukwekkend, met zeven wereldtitels komt hij op gelijke hoogte met Michael Schumacher en dit jaar brak hij ook het record van meeste aantal F1-overwinningen van de ‘Rekordmeister.’

De vraag of Hamilton nu de grootste F1-rijder aller tijden is werd ook aan onze landgenoot Jacky Ickx voorgeschoteld door de ‘Monaco Tribune’. “In elk decennium is er een rijder die er gewoon uitspringt. De prestaties van Lewis Hamilton zijn spectaculair”, vertelde de zesvoudige Le Mans-winnaar.

“Uiteraard, hoe beter je auto, hoe gemakkelijker je race, maar ik denk niet dat we aan het talent van Hamilton kunnen twijfelen. Hamilton was in staat om iedereen te verslaan, met uitzondering van Nico Rosberg in 2016. Dat is een bewijs van het talent van Rosberg.”

Respect voor Rosberg

Ickx steekt de loftrompet over Nico Rosberg, hij bewondert ook zijn beslissing om op het hoogtepunt van zijn carrière te stoppen met de F1. “Nico deed iets uitzonderlijks,” zei Ickx. “En in staat zijn om te zeggen ‘dat is het, ik stop ermee’, als je aan de top van je carrière staat zoals hij deed. Ik kan hem alleen maar respecteren.”

“Hij was een leider in zijn discipline, maar vond dat het tijd was voor hem om met pensioen te gaan op zijn hoogtepunt. Ik kan geen meer opmerkelijke keuze bedenken.” Foto: AP Icoon Fangio

Of Lewis Hamilton nu de grootste aller tijden is wil Ickx niet gezegd hebben en hij voegt er ook aan toe dat het onmogelijk is om te vergelijken maar zijn favoriete icoon blijft nog steeds Fangio.

“Ik denk niet dat men dat zeker kan zeggen. De omstandigheden zijn veranderd, de apparatuur is veranderd, en de risicofactor ook. Juan Manuel Fangio, vijf keer Formule 1 wereldkampioen, is nog steeds een icoon voor mij. Zijn tijd lijkt meer op ridderlijkheid. In die tijd was het in de Formule 1 als op het slagveld.””Voor mij is wat Hamilton zowel op […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Jacky Ickx: “Lewis Hamilton is schitterend, maar Fangio blijft mijn favoriet F1-icoon”