Het laatste formule 1 nieuws

Jacques Villeneuve en Patrick Lemarie starten EuroNASCAR Racing school in Frankrijk

Jacques Villeneuve en Patrick Lemarie starten EuroNASCAR Racing school in Frankrijk

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De NASCAR Whelen Euro Series en FEED Racing – de academie opgericht door Jacques Villeneuve en Patrick Lemarie – kondigden een partnerschap aan om de eerste EuroNASCAR-raceschool in Frankrijk te starten om nieuwe uitzonderlijke kansen te bieden om NASCAR-coureur te worden via de FEED Racing EuroNASCAR Challenge. Het gloednieuwe programma verwelkomt coureurs van 16 jaar en ouder om een ​​EuroNASCAR-auto te testen tijdens een driedaagse sessie in Magny-Cours, Frankrijk onder begeleiding van de twee FEED Racing-oprichters en EuroNASCAR PRO-coureurs: Jacques Villeneuve, 1997 Formule 1-kampioen , Indycar-kampioen en Indianapolis 500-winnaar en Patrick Lemarié, Europees kampioen endurance, test- en ontwikkelingsrijder in de F1 voor vier jaar en IndyCar-coureur.

In het eerste gedeelte van de cursus starten 15 coureurs en dit zal plaatsvinden op 4 tot en met 6 augustus 2021. De beste 6 coureurs kwalificeren zich voor de finale, die plaatsvindt in september 2021. Aan het einde van het selectieproces, krijgt de winnende coureur een gratis volledig seizoen aangeboden in de NASCAR Whelen Euro Series voor 2022.

Jacques Villeneuve – “Sinds de lancering van FEED Racing en het F4-programma realiseerden we ons dat veel coureurs ouder dan 21 jaar ook graag een kans willen krijgen. In samenwerking met de teams van EuroNASCAR en Jérôme Galpin dachten we dat er ruimte was om kansen te bieden voor deze groep. EuroNASCAR is het ideale platform voor diegenen die anders niet zouden kunnen hopen in zo’n auto te rijden, en wie weet, om een ​​volledig seizoen te winnen. Ik heb zoveel plezier gehad sinds 2019 in dit kampioenschap. Het is een geweldige kans voor al diegenen die hun talent willen uiten, om deel te nemen aan races van heel dichtbij, tegen een felle concurrentie”.

Patrick Lemarie – “EuroNASCAR is wat we Pure Racing noemen. Het is alles wat we leuk vinden aan autoracen. Het geeft je de mogelijkheid om de sensaties te herbeleven die tegenwoordig in de autosport meestal verdwijnen. Het besturen van een EuroNascar is wreed en zeer veeleisend. We genieten er maximaal van. Deze uitdaging is heel anders omdat er geen leeftijdsgrens is. Het kan gaan om jonge coureurs ouder dan 16 jaar die toegang […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Jacques Villeneuve en Patrick Lemarie starten EuroNASCAR Racing school in Frankrijk