Het laatste formule 1 nieuws

Jan Lammers gokt op wereldtitel Max Verstappen: "Max zal er nog wel eentje winnen"

Jan Lammers gokt op wereldtitel Max Verstappen: “Max zal er nog wel eentje winnen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Lewis Hamilton incasseerde dit weekend zijn tweede gridstraf voor een nieuwe verbrandingsmotor, maar dat leverde hem zo veel snelheid op dat hij zowel in de sprintrace als in de hoofdrace makkelijk door het veld naar voren kon rijden. Ook Max Verstappen kon zijn rivaal niet achter zich houden. Jan Lammers denkt toch dat de Red Bull-coureur wereldkampioen gaat worden, ook al vanwege zijn voorsprong van 14 punten. “Mercedes was sterk in Brazilië en zal dat ook in de laatste races zijn”, zegt Lammers bij de NOS. “Maar puur door de voorsprong die Verstappen heeft, denk ik dat hij het gaat redden. We zagen in Brazilië de verhoudingen tussen Mercedes en Red Bull zoals ze eigenlijk zijn. Voor Hamilton klinkt dat goed en voor Verstappen somber. Maar we moeten niet vergeten: Mercedes móét en Verstappen heeft een beetje speling.”

De Formule 1 gaat de komende weken nog naar Qatar, Saudi-Arabië en Abu Dhabi. De nieuwe motor van Hamilton zal ook daar snel zijn, maar zal wel minder worden. “Zo’n nieuwe motor heeft in het begin net wat meer pk’s, maar als ie dan afkoelt en weer op temperatuur komt, zit daar al een terugval. Het is een soort slijtage. Dat gaat maar om een paar pk’s, maar goed, de verschillen zijn klein.”

Lammers verwacht komend weekend veel van Verstappen. “Vanwege de flow van de baan denk ik dat het een gunstige plek is voor Red Bull. In Brazilië was Verstappen heel snel in de middelste sector, het meest bochtige gedeelte. In Qatar is het ook bochtig en de Red Bulls staan bekend om hun efficiënte aerodynamica. Maar het is een snel circuit, dus inhalen zal lastig zijn. Dat zet veel druk op de kwalificatie.”

“Saudi-Arabië is een nieuw circuit, dus daarvan heeft niemand eigenlijk een idee. En Abu Dhabi… Brazilië was op voorhand een Red Bull-circuit, maar Mercedes won. Dus zeg het maar. Ik denk dat Verstappen er nog wel eentje gaat winnen en dus heb ik vertrouwen in zijn kansen. Maar het is ook afhankelijk van het moment van de dag. Er gaan twintig mensen vechten om één stukje asfalt en daar […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Jan Lammers gokt op wereldtitel Max Verstappen: “Max zal er nog wel eentje winnen”