Het laatste formule 1 nieuws

Jan Lammers: "Het is een mooie harde competitie en je wordt genadeloos afgestraft als je even niet top bent"

Jan Lammers: “Het is een mooie harde competitie en je wordt genadeloos afgestraft als je even niet top bent”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In de tweede ronde van de WSK Super Master Series in La Conca heeft René Lammers genoegen moeten nemen met een vijfde plaats. Na twee mooie overwinningen in Adria in de Champions Cup en de eerste ronde van de Super Master Series waren alle ogen op de zoon van de oud Formule 1-coureur gericht. De kwalificatie ging voor de coureur van Team BabyRace compleet de mist in. De moeilijkheidsgraad van de kwalificatie is voor René vele malen groter dan voor veel van zijn concurrenten. Door zijn overwinningen wachten ze allemaal totdat René de baan opgaat. Iedereen wil in zijn slipstream rijden. Daardoor moet hij vaak bijna stil staan om mensen voor hem te krijgen, maar het is ook zaak om de banden goed op te warmen. Dat maakt het lastig, omdat René geen mooie vrije ronde kon creëren. Die moeilijkheid leidde tot de 26e tijd overall in de kwalificatie, terwijl hij in de ochtend in de vrije training nog de snelste was. In de heats moest de karter uit Zandvoort vier keer van P11 vertrekken en inhalen is in La Conca een stuk lastiger dan in Adria. René vocht voor wat hij waard was en eindigde in soms chaotische races achtereenvolgens op P4, P9, P3 en P2. Daardoor mocht hij in de pre-finale als vierde vertrekken. Tijdens drie van de vier heats reed René de snelste ronde en hij zette ook een nieuw ‘event record’ neer.

In de finale zette René met de snelste ronde het ‘event record’ nog wat scherper, maar meer dan een vijfde plaats zat er niet in. “Alles wat bij een goed weekend net wel lukt, lukt in zo’n weekend net even niet”, aldus vader Jan Lammers. “René was de beste met een Iame-motor, de top 4 reed allemaal met een TM-motor. Er zat meer in dan P5, maar na een 26e tijd in de kwalificatie wisten we dat het hard werken zou worden. Next stop is over twee weken in Sarno bij Napoli. Het is een mooie harde competitie en je wordt genadeloos afgestraft als je even niet top bent. Daar houden we van.”

Na een […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Jan Lammers: “Het is een mooie harde competitie en je wordt genadeloos afgestraft als je even niet top bent”