Het laatste formule 1 nieuws

Jan Lammers in het Zandvoorts Museum

Jan Lammers in het Zandvoorts Museum

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jan Lammers en zijn moder in 1979.
ZANDVOORT Jaarlijks presenteert het Zandvoorts Museum een thematentoonstelling rondom de Grand Prix. Dit jaar staat vanaf 20 augustus Jan Lammers in de spotlights.

Zoals veel jongetjes uit het dorp begon Jan Lammers als manusje van alles op de slipschool van Rob Slotemaker. Zijn talent achter het stuur werd al snel duidelijk. In 1973 was hij kampioen in de Simca, in 1978 in de Formule 3 en in 1979 reed hij Formule 1. In de 40 jaren die erop volgden boekte Lammers vele successen op circuits over de gehele wereld. Sinds kort doet hij het als coureur rustiger aan, het is dus een mooi moment voor een terugblik.

Een uitgebreid overzicht van Lammers carrière is verschenen in ‘De biografie van een leven met 300 km/u’, een boek samengesteld door Mark Koense en Erik Verkaaik. Het museum mocht hieruit de mooiste foto’s selecteren, die op groot formaat te zien zijn in het museum en op de buitenexpositie op de Zandvoortse boulevard. Daarnaast zijn in het museum vele tientallen van Lammers auto’s te zien, op schaal. Van de Simca’s van Slotemaker’s Slipschool, via de Formule Ford, Formule 3 en Formule 1 naar Le Mans. Maar bezoekers zien ook Dakar trucks, de BTCC Volvo’s, Indycars en nog veel meer. Al deze modellen zijn welwillend beschikbaar gesteld door Paul Beijersbergen van Henegouwen, de man achter de Jan Lammers Collectie (online te vinden op paol.nl). Ook toont de expo de nodige memorabilia, afkomstig uit diverse collecties waaronder die van het Autosport Museum Zandvoort.

De expositie in het Zandvoorts Museum (en op de Boulevard) loopt dit jaar van 20 augustus tot 21 november. Het jaar 2021 is een bijzonder jaar, want voor het eerst sinds 1985 is er weer een heuse Grand Prix op ons circuit in de duinen. Er is daarom in Zandvoort nog veel meer te doen rondom de Grand Prix. Het Pop Up Museum in het Raadhuis (tegenover het Zandvoorts Museum) toont tot eind december CAR ART, een tentoonstelling van kunst rond auto’s, met een knipoog en soms een beeldend commentaar op de Grand Prix. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Jan Lammers in het Zandvoorts Museum