Het laatste formule 1 nieuws

Jan Lammers overladen met complimenten na GP Zandvoort: "Benchmark voor de rest"

Jan Lammers overladen met complimenten na GP Zandvoort: “Benchmark voor de rest”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

“Het was natuurlijk een heel bijzonder jaar, voor de autosport zeker”, blikt Jan Lammers terug op het jaar 2021. Met de terugkomst van de Grand Prix van Zandvoort en het wereldkampioenschap van Max Verstappen was het voor de 65-jarige coureur sinds zijn eigen carrière het mooiste Formule 1-seizoen ooit.

Voor het eerst sinds 1985 stond de GP van Zandvoort weer op de kalender. “De terugkomst was sowieso opzienbarend”, kijkt de sportief directeur van het evenement erop terug. “Dat Zandvoort vervolgens gold als de nieuwe benchmark voor GP’s, was een enorm compliment dat we naderhand kregen.”

Maar liefst 70.000 enthousiaste Formule 1-fans stonden iedere dag op de tribunes en zagen Max Verstappen naar de overwinning rijden. Voor Lammers staat er één beeld nog op zijn netvlies gebrand. “Wat voor mij heel typerend was, was toen Davina Michelle het volkslied zong. Ik vond het heel bijzonder dat zo’n opgetogen menigte zo’n ingetogen vertolking van het Wilhelmus meemaakte. Dat was een accent op het bijzondere weekend. Absoluut een kippenvelmoment.”

Tekst loopt door onder de video. Komend jaar staat in mei de Grand Prix van Zandvoort ‘gewoon’ weer op de kalender. De sportief directeur beseft dat het een lastig karwei wordt om de afgelopen editie te kunnen evenaren. “We denken dat we met extra publiek en de aanvulling met evenementen eromheen een prachtig vooruitzicht hebben. Volgens mij wordt het dan nog mooier. Dat is ook in lijn met de topsport. Wat je vandaag doet, is morgen al niet meer goed genoeg.” Kritiek op Formule 1

Lammers houdt een ‘enorm gevoel van voldoening’ over aan het raceweekend dat Nederland op de kaart zette. “We hebben het toch maar allemaal gedaan.” Toch kreeg de organisatie na afloop flink wat kritiek te verduren, omdat de Grand Prix het enige grote evenement was dat gehouden mocht worden, terwijl grote festivals afgelast werden.

Tekst loopt door onder de foto.

Voor de sportief directeur was dat achteraf geen smet op het hele evenement. “Als mensen onterecht kritiek op ons hebben, is dat hun eigen probleem”, stoort Lammers zich aan de kritiek, omdat die in zijn ogen niet feitelijk onderbouwd was. […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Jan Lammers overladen met complimenten na GP Zandvoort: “Benchmark voor de rest”