Het laatste formule 1 nieuws

'Je hebt met overwinning in Rusland mijn ongelijk helemaal niet aangetoond'

‘Je hebt met overwinning in Rusland mijn ongelijk helemaal niet aangetoond’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Valtteri Bottas liet na de Grand Prix van Rusland weer eens van zich horen. De overwinning voelde goed voor de Fin, die over de boordradio gelijk weer uithaalde naar zijn criticasters. Dit zorgt voor onbegrip bij Peter Windsor . Windsor benoemt problemen bij Bottas

Bottas is de duidelijke nummer twee bij Mercedes en dat is ook een veel gehoord verhaal onder analisten binnen de sport. Voor Mercedes is het echter de ideale coureur naast Lewis Hamilton en voor de Fin is het een ideale plek om races te winnen in de Formule 1 . Dat Bottas nu dan ook zo uithaalt, is volgens Windsor wel zorgelijk.

‘’De manier waarop Bottas reageert verdient wel aandacht. Ik was verrast dat hij dat zei. Hij is normaal heel volwassen, maar dan zo’n reactie op je criticasters. Als hij het over mij heeft, iemand die aanwijst op welke punten Hamilton beter is als coureur, dan heb je het mis als je denkt dat je met het winnen van de Russische GP mijn ongelijk hebt aangetoond’’, zegt Windsor in zijn video . Kritiek op Bottas

‘’Hij liet doorschemeren dat sommige hebben gezegd of hebben geschreven dat hij zou moeten stoppen, maar dat heb je mij niet horen zeggen. Hij is de perfecte teamgenoot voor Lewis en ook de perfecte coureur binnen Mercedes’’, zegt Windsor die nog maar eens aanhaalt waarom de overwinning in Rusland niks zegt.

‘’Heel raar dat hij denkt iets te hebben aangetoond, terwijl hij op andere banden reed dan Lewis en die ook nog een straf kreeg. Je gaat altijd wel eens een race winnen in die wagen, want Lewis zal nooit alles winnen, maar daarmee laat je niks zien. Waar waren de details in de korte bochten in de kwalificatie die ik wel zag bij Lewis? Daar moet hij op letten en niet op zijn criticasters’’, besluit de voormalig teammanager van Williams .

Lees het hele artikel op de volgende pagina ‘Je hebt met overwinning in Rusland mijn ongelijk helemaal niet aangetoond’