Het laatste formule 1 nieuws

Jerez weer terug op de Formule 1-kalender? "We zijn de eerste reserve"

Jerez weer terug op de Formule 1-kalender? “We zijn de eerste reserve”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

We hebben de afgelopen jaren al verschillende historische circuits teruggezien op de kalender zoals Imola, Portimão en Mugello. Niet alleen de coureurs, maar ook veel fans waren erg blij dat deze circuits een rentree maakte. Door de speciale kalender vorig jaar zou het zomaar kunnen dat de coureurs ook weer naar Jerez moeten gaan reizen, volgens Motorsport.com .

De coronacrisis zorgde ervoor dat de Formule 1-kalender compleet veranderd moest worden. Kalender technisch was dit niet heel handig, maar de terugkeer van historische circuits was voor de coureurs geen enkel probleem en soms zelfs een welkome uitdaging.

Het Spaanse circuit Jerez de la Frontera heeft dit ook gezien en wil graag ook weer terugkomen op de Formule 1-kalender. Op dit moment staan ze al klaar om andere circuits te vervangen: “We zijn de eerste reserve. Zodra een evenement van de kalender valt, kunnen wij instappen”, vertelt de Spaanse politicus Juan Marin die verantwoordelijk is voor het toerisme in dat gebied. Twee races in Spanje

Circuit de Barcelona-Catalunya staat al op de 2022-kalender en dus zou Jerez er dan in de toekomst voor zorgen dat er twee races verreden worden in Spanje. Goed nieuws voor Fernando Alonso en Carlos Sainz, aangezien dat betekent dat zij nog een thuisrace zouden krijgen. Het is alleen wel zo dat nog niks zeker is, aangezien er veel belangstelling is en er weinig plekken op de kalender zijn.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Jerez weer terug op de Formule 1-kalender? “We zijn de eerste reserve”