Het laatste formule 1 nieuws

Johann Zarco (P3): “Ik wil bedankt en sorry zeggen tegen Brad”

Johann Zarco (P3): “Ik wil bedankt en sorry zeggen tegen Brad”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Johann Zarco – Circuit de Barcelona-Catalunya | foto© Dorna Johann Zarco heeft zich zaterdagmiddag als derde gekwalificeerd in de MotoGP klasse voor de Catalaanse Grand Prix. De Fransman zette Brad Binder nog behoorlijk stevig aan de kant in zijn snelste ronde en liet weten dat deze derde rondetijd mede dankzij de Zuid-Afrikaan tot stand was gekomen.

Het blijkt dat Johann Zarco het dit weekend van de sleepjes moet hebben op het Circuit de Barcelona-Catalunya. Op vrijdag reed hij aan het einde van FP2 achter landgenoot Fabio Quartararó waardoor hij uiteindelijk zelfs de snelste rondetijd van de dag wist te rijden. Vandaag was het de beurt aan Brad Binder.

Aan het einde van Q2 kwam de Fransman Brad Binder tegen op de baan en besloot hij zich vast te bijten in het achterwiel van de KTM. Dat leverde hem zichtbaar tijd op totdat Zarco aankwam bij bocht 10, de vernieuwde bocht op het Catalaanse circuit. Met een ambitieuze uitremactie ging hij aan de binnenkant voorbij aan de Zuid-Afrikaan maar niet zonder slag of stoot. Hij kwam in contact met Binder die vervolgens wijd moest gaan.

Het kostte Zarco nauwelijks tijd want hij kon zijn ronde afmaken die uiteindelijk goed bleek te zijn voor P3 op de grid. Met een startplaats vanaf de eerste rij zal hij het landgenoot Quartararó flink lastig kunnen maken in de openingsfase van de race, ook al weet Zarco dat het lastig wordt om de Yamaha coureur echt af te stoppen. In FP4 experimenteerde de Pramac Racing coureur zowel met de medium-compound achterband als de hard-compound achterband, maar een duidelijke keuze is er nog niet gemaakt. Johann Zarco: “Het was een goede kwalificatie vandaag. De eerste band gebruikte ik om een goed gevoel te krijgen en alvast een goede rondetijd achter mijn naam te hebben staan. Met de tweede band probeerde ik het iets strategischer aan te pakken. Ik wist dat ik een hele grote stap zou kunnen maken als ik iemand kon volgen.

Ik kwam Brad [Binder] tegen en ik wist al dat hij heel snel was. Hij probeerde zelf [Franco] Morbidelli te volgen dus was het […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Johann Zarco (P3): “Ik wil bedankt en sorry zeggen tegen Brad”