Het laatste formule 1 nieuws

Jonas (17) snapt niks van de anti-homowet in Hongarije: ‘Ik vind dat je gewoon mag zijn wie je wilt zijn’

Jonas (17) snapt niks van de anti-homowet in Hongarije: ‘Ik vind dat je gewoon mag zijn wie je wilt zijn’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jonas op het kantoor van zijn vader. © Frank de Roo Zijn vader raadt aan niet over Max Verstappen te beginnen. Jonas’ grootste passie is namelijk Formule 1 en daar raakt hij niet over uitgepraat. Met glimmende ogen: ,,De snelheid is het mooist.”

17-jarigen: ze staan op de springplank naar volwassenheid. Elke week gaan we in gesprek met zo’n ‘groentje’ uit het Groene Hart.

Is de racesport de mooiste sport? ,,Ja echt wel. Snelheid, spanning, techniek, tactiek; het zit er allemaal in.”

Sport je zelf ook?
,,Ik korfbal al vier jaar in het G-team van de IJsselvogels. Het is heel gezellig en voelt als één grote familie. Wat het zo leuk maakt? Het is mijn tweede thuis. Soms zijn we heel fanatiek en soms doen we het rustig aan.”

Hoe voelt het om 17 jaar te zijn? ,,Nou, het is maar een getal, maar ik vind het eigenlijk best leuk. Weet je, ik zou wel een personage in de Donald Duck willen spelen. Zo’n bruine puberwolf met lange benen.”

Waar woont jouw huis? ,,In Moordrecht. Ik kan lekker met de benenwagen naar het werk. Ik heb nieuwe Nikes, dus daar kan ik stevig op doorstappen. Elke maandag werk ik twee uurtjes op het kantoor van mijn vader. Voornamelijk papier versnipperen, koffie en thee zetten en af en toe stofzuigen. Ik heb een broer en een broertje. Mijn oudste broer woont nog thuis. Ik zou zijn kamer wel willen innemen, vooral omdat hij zo’n groot bed heeft.” Ik ruim eigenlijk nooit op. Mijn kamer mag wel wat kleuriger worden, want nu is die helemaal wit Jonas Meijer Type vloerkast? ,,Ik ruim eigenlijk nooit op. Mijn kamer mag wel wat kleuriger worden, want nu is die helemaal wit. Ik vind donkerblauw mooi, maar dat vindt mijn moeder weer niks. Oh, en mijn bed is echt te klein. Ik zou wel een groot bed willen hebben waar ik me thuis voel.”

Vroeg uit de veren voor… ,,Voor Italiaans eten. Pizza, pasta, alles is lekker. Geen enkele keuken kan tippen aan de Italiaanse. Iedereen is fan van pizza, toch?”

Hoe vul jij je […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Jonas (17) snapt niks van de anti-homowet in Hongarije: ‘Ik vind dat je gewoon mag zijn wie je wilt zijn’