Het laatste formule 1 nieuws

Jos over wereldtitel Max: "Hiervoor hebben we 20 jaar gewerkt, maar op 1 januari beginnen we weer op nul"

Jos over wereldtitel Max: “Hiervoor hebben we 20 jaar gewerkt, maar op 1 januari beginnen we weer op nul”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen geniet er ongetwijfeld van om wereldkampioen Formule 1 te zijn, maar de Red Bull- coureur weet dat het op 1 januari 2022 weer terug bij af was in zijn strijd om zijn titelverdediging. Hij hoopt dat er meer dan twee teams in de mix zijn voor de hoogste eer, een tonicum dat hij zegt dat de sport nodig heeft. Na het claimen van de 2021 F1-titel, zijn eerste, in de laatste ronde van de onvergetelijke Grand Prix van Abu Dhabi, is de Nederlandse aas overladen met lofbetuigingen sinds de avond dat hij zijn F1-wereldkampioenstrofee ophaalde tijdens het traditionele FIA-gala in Parijs. Een familieaangelegenheid Hij is zo ongeveer ieders coureur van het jaar geweest, van onze eigen site tot F1-teamleiders en van zijn collega-F1-coureurs, die allemaal op Max stemden als de belangrijkste man van F1. Dit bekroont een ongelooflijke droom die leidde tot een epische reis die begon vanaf het moment dat vader Jos Verstappen zich realiseerde dat zijn zoon maar één bestemming had: de Formule 1. Sindsdien is het een familieaangelegenheid, een zwaar pad, vol met opofferingen van zijn coureur en moeder Sophie Kumpen en van zijn zus, aldus een bericht van Grand Prix247. In al die tijd heeft Jos zijn zoon, veelal onderweg van huis, ontwikkeld tot het racegenie dat hij nu is geworden. Het was dan ook passend dat Verstappen senior namens zijn zoon de Nederlandse “Mannelijke Sportman van het Jaar Award” in ontvangst mocht nemen.

Ontspanning
Op de avond van deze gelegenheid zei Jos tegen de verzamelde VIP’s, hoogwaardigheidsbekleders en media: “Max heeft hier hard voor moeten werken, het was een zwaar jaar. Nadat hij de wereldtitel had gewonnen, waren er veel emoties. Hij had vorige week ook veel verplichtingen, dus hij is blij dat hij eindelijk op vakantie kan. Max heeft zich altijd goed kunnen ontspannen en dit keer heeft hij dat echt nodig”, waarmee Jos de afwezigheid verklaarde van Max.

Als er een kans is…
Jos Verstappen: “Ik wist dat als er een kans is, hij ervoor gaat, alles of niets.” De oudere Verstappen, zelf ook voormalig F1-coureur, wierp ook […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Jos over wereldtitel Max: “Hiervoor hebben we 20 jaar gewerkt, maar op 1 januari beginnen we weer op nul”