Het laatste formule 1 nieuws

Jos Verstappen emotioneel: "Ik moest Max loslaten"

Jos Verstappen emotioneel: “Ik moest Max loslaten”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jos Verstappen en Max Verstappen zijn als twee handen op één buik. Het duo was onafscheidelijk toen de jongste van de twee de weg inzette naar de Formule 1. Vader Jos deed er alles aan om zijn zoon naar de koningsklasse te loodsen en dat lukte uiteindelijk ook.

Vervolgens was het lastig om de inmiddels tienvoudig Grand Prix-winnaar los te laten toen hij volwassen werd. Zodra er een klein stukje van de documentaire wordt getoond, schiet Verstappen senior meteen weer vol. Hij gaat niet zo vaak meer mee naar de races als vroeger en zijn zoon is helemaal zelfstandig.

“Dat is moeilijk. Je moet Max op een gegeven moment loslaten. Het is ook een beetje mijn sport, tenminste, ik heb er ook alles voor gedaan. Dan wordt hij achttien en de dag daarna vertrekt hij naar Monaco”, zo doelt hij op het feit dat Verstappen toen naar het prinsdom verhuisde en op zichzelf ging wonen.

“Dan heb je twaalf jaar lang je benen onder je kont vandaan gerend en dan is hij opeens weg. Dan verlies je een stuk van jezelf eigenlijk, daar had ik echt moeite mee. Dat raakt je gewoon”, zo vertelt hij emotioneel. Ook afgelopen weekend zat hij thuis weer vol spanning te kijken naar zijn zoon.

“Dan zit ik weer op zo’n zelfde manier te kijken. De kwalificatie was waanzinnig spannend en je hoopt dat hij een goede start maakt, want dat is niet het sterkte punt van de Red Bull . En dan zie je dat eerst moment, daar let ik heel erg op, of hij goed wegkomt zonder wheelspin. Dan ziet dat er goed uit en ben je al een stuk relaxter.”

Toch kreeg hij weer een kleine hartverzakking toen Max kort iets zei over de banden op de radio. “Dan krijg ik meteen weer flashbacks naar Imola. Dat blijft gewoon spannend”, aldus Verstappen.

Check de beelden van de emotionele Verstappen senior hieronder.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Jos Verstappen emotioneel: “Ik moest Max loslaten”