Het laatste formule 1 nieuws

Jos Verstappen: "Er zitten wel wat beelden in waarvan ik me afvraag of dat nou moest"

Jos Verstappen: “Er zitten wel wat beelden in waarvan ik me afvraag of dat nou moest”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jos Verstappen heeft zich jarenlang weggecijferd voor de loopbaan van zijn zoon Max Verstappen. Hij gaf zijn eigen racen ervoor op toen Max begon met de kartsport . En dat werd steeds intensiever. Slechts insiders weten wat karters en ouders in het algemeen ervoor moeten doen en laten. Het is zeker geen 5-to-9-job. De kartsport is misschien wel een van de meest intensive sporten die er is. Zo was Jos er samen met zijn vriend Richard Pex (ook succesvol met zijn zonen Jorrit, Yard en Stan) zeven dagen per week mee bezig. En altijd vol gas! Zo sleutelde hij urenlang de karts van Max, en reed hij jarenlang vele tienduizenden kilometer om zijn zoon naar de tests en de races in Italië en door heel Europa te brengen. Bovendien deed Jos de tuning van de motoren zelf en stond hij tot ’s avonds laat vele uren te werken op de testbank om weer wat PK’s te vinden. Alles stond in het teken van: Max afleveren op het hoogste niveau van de autosport . “Heel heftig, je laat toch veel van jezelf zien. Van mij, van Max, eigenlijk van de hele familie. Als je alles moet vertellen hebben we uren nodig”, zei Verstappen tegenover RaceXpress.nl tijdens de première van Whatever it Takes in het Pathé theater Tuschinski in Amsterdam. “De docuserie laat wel zien hoe de dingen zijn en je ziet veel van Max in zijn privéomgeving. Dat is af en toe wel even wennen, maar ik vind het heel mooi”, vertelde Jos verder op Verstappen.nl. “Ik heb alle delen achter elkaar gezien en ik vind het echt unieke beelden. Van sommige scènes krijg je echt kippenvel, althans ik. Ik vind het echt geweldig.”

“Ik hoorde van vrienden van mij hoe ze op bepaalde momenten over mij dachten en bij het zien van die beelden moest ik wel even slikken , dat raakte mij. Soms was het ook confronterend”, vertelde Jos over het zien van sommige scenes. “Bijvoorbeeld dat ik redelijk fel was en het op mijn manier moest gebeuren. Op dat moment sta je daar niet helemaal bij stil en […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Jos Verstappen: “Er zitten wel wat beelden in waarvan ik me afvraag of dat nou moest”