Het laatste formule 1 nieuws

Jos Verstappen legt uit: "Dát is de kracht van Max"

Jos Verstappen legt uit: “Dát is de kracht van Max”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max verstappen en Lewis Hamilton zaten op een andere strategie. De Nederlander kwam met zijn pitstops eerder naar binnen dan zijn concurrent van Mercedes . Met versere banden had Hamilton in de slotfase van de race een aanzienlijk voordeel op Verstappen, al moest hij uiteindelijk toch genoegen nemen met de tweede plaats in Austin.

Volgens vader Jos Verstappen is het duidelijk hoe zijn zoon de race heeft kunnen winnen, ondanks een razendsnelle Hamilton. “Hij analyseert de wedstrijd in de auto heel goed”, zegt hij in gesprek met Formule 1 Magazine . “Toen hij die tweede stop maakte, wist hij: aan het einde wordt het spannend, dan moet ik banden overhouden. En dan zie je dat hij in de laatste ronden nog hard gaat, dát is ook de kracht van Max. Hij rijdt niet alleen rondjes, maar denkt verder vooruit.”

Ondanks het vertrouwen in Verstappen was het voor vader Jos een zenuwslopend einde om aan te zien. De oud Formule 1-coureur was aanwezig op het Circuit of the Americas, maar moest meermaals wegkijken. “Ik ben denk ik wel tien keer weggelopen, het duurde me allemaal veel te lang. Je wil gewoon dat hij het afmaakt. Maar als ik in iemand vertrouwen heb, dan is het in Max. Dit was een geweldige overwinning.”

Waar voorafgaand aan het weekend in de VS Mercedes nog werd aangewezen als de grote favoriet, bleken de Duitse renstal en Mercedes zeer gewaagd te zijn aan elkaar. “Mercedes ging er vanuit dat ze het hier even gingen doen, maar zo simpel is het niet”, aldus vader Jos, die natuurlijk hoopt op een wereldkampioenschap voor zijn zoon. “Ik hoop dat we nog een paar goede weekenden zien dit jaar, het liefst nog vijf.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Jos Verstappen legt uit: “Dát is de kracht van Max”