Het laatste formule 1 nieuws

Jos Verstappen maakt rentree in Dubai: “Zijn pure snelheid is enorm goed”

Jos Verstappen maakt rentree in Dubai: “Zijn pure snelheid is enorm goed”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Dat Jos Verstappen meedoet aan de race in Dubai heeft alles te maken met het feit dat hij sinds vorig jaar de coach is van Thierry Vermeulen. De zoon van Max Verstappen -manager Raymond Vermeulen werkte in 2021 zijn eerste volledige jaar in de autosport af in de Porsche Carrera Cup Benelux en gebruikt de wintermaanden om in de Porsche Sprint Challenge Middle East nog wat meer race-ervaring op te doen, als voorbereiding op zijn tweede racejaar. Besloten werd om ook de 24 uur van Dubai in het programma op te nemen en Verstappen daarin een van de teamgenoten van Vermeulen te laten zijn.

De afgelopen dagen hebben Verstappen en Vermeulen al de nodige oefenronden gereden tijdens de onofficiële testsessies op het Dubai Autodrome. “We zijn maandag aangekomen en hebben sindsdien elke dag een beetje gereden”, vertelt Vermeulen aan Motorsport.com . “Het gaf ons de kans om te wennen aan elkaar, de Hankook-banden, het circuit en het feit dat je met veel andere auto’s op de baan bent. We hopen allemaal natuurlijk dat het een goede 24 uur wordt. Tot nu toe zijn we erg tevreden.”

Vermeulen zit straks op de eerste rang voor de eerste race die Jos Verstappen op een circuit rijdt sinds de Baku City Challenge in 2012. “We hebben samen veel getest voor de Carrera Cup en andere races, dus om nu dan samen een keer aan een wedstrijd mee te doen is natuurlijk heel mooi”, zegt Vermeulen, die het inmiddels wel gewend is om het asfalt te delen met Verstappen. “Het zal voor mij uiteindelijk niet heel anders zijn dan wanneer ik een testdag heb met Jos. Maar natuurlijk is het gaaf om samen een race te rijden, want tijdens zo’n raceweekend komen zijn kwaliteiten als coureur pas echt goed naar voren.”

Vooralsnog verloopt het in Dubai allemaal volgens plan. Vermeulen: “We hebben geen technische problemen gehad en er is geen contact geweest met andere auto’s. Dat zijn natuurlijk altijd goede dingen als je je voorbereidt op een 24 uursrace. Het gaat er vooral om dat er niets kapot gaat en dat je zo constant mogelijk […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Jos Verstappen maakt rentree in Dubai: “Zijn pure snelheid is enorm goed”