Het laatste formule 1 nieuws

Jos Verstappen: 'Max hoeft niet langer alles op het spel te zetten'

Jos Verstappen: ‘Max hoeft niet langer alles op het spel te zetten’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen is momenteel druk verwikkeld in een titelstrijd met Lewis Hamilton . Je zou verwachten dat de Nederlander nu extra druk op zijn schouders heeft, maar volgens vader Jos is dat absoluut niet het geval.

Red Bull Racing heeft de afgelopen jaren kosten noch moeite bespaard in de strijd om het wereldkampioenschap. Ieder jaar opnieuw hoopte de Oostenrijkse grootmacht dat ze het Mercedes écht moeilijk konden gaan maken, maar die strijd bleef doorgaans uit. Inmiddels zijn we aanbeland bij het Formule 1-seizoen van 2021 en ziet het er gelukkig allemaal een stuk rooskleuriger uit. Na een zevenjarige Mercedes-dominantie lijkt het er namelijk op dat we dit jaar een échte strijd om handen hebben.

Artikel gaat verder onder video

Hamilton en Verstappen zijn tot op heden namelijk ontzettend aan elkaar gewaagd. Met twee races op de teller hebben beide coureurs welgeteld één pole positie, één overwinning en één tweede plek achter hun naam staan. Hamilton wist afgelopen weekend de snelste raceronde te pakken, waardoor hij momenteel één punt voorsprong heeft op zijn Nederlandse rivaal. Aangezien Verstappen nog nooit eerder in zijn Formule 1-carrière in een dergelijke situatie heeft gezeten, zou je denken dat hij gebukt gaat onder extra druk. Maar volgens zijn vader is daar absoluut geen spraken van. Verstappen ontspannen

“Max is als persoon niet veranderd. Hij is nog steeds zo ontspannen als zeven jaar geleden,” vertelt Jos Verstappen tegenover F1-Insider.com . Er is echter wel één verschil: “Voor het eerst heeft Max een auto waarmee hij niet meer alles op het spel hoeft te zetten om Mercedes bij te kunnen houden. En dat weet hij zelf ook”, besluit Verstappen senior.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Jos Verstappen: ‘Max hoeft niet langer alles op het spel te zetten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden