Het laatste formule 1 nieuws

Jos Verstappen terug in de racerij: "Kan natuurlijk niet tippen aan Max"

Jos Verstappen terug in de racerij: “Kan natuurlijk niet tippen aan Max”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jos Verstappen Jos Verstappen kennen we allemaal als de vader van Max Verstappen , maar natuurlijk ook als voormalig Formule 1-coureur. Alhoewel Verstappen senior een stukje minder succes had in de koningsklasse dan zijn zoon, kan hij zeker wel goed en hard rijden. Dat zou hij opnieuw gaan bewijzen in de GT3.

Op Instagram deelt Jos een kiekje van hemzelf in een racepak, druk bezig om zijn auto goed af te stellen. Het is duidelijk zichtbaar dat de bolide verre van af is, maar het begint al wel ergens op te lijken. Zoon Max reageert onder de foto “Can’t wait captain,” dus blijkbaar is niet alleen Jos enthousiast om de racerij weer op te pakken. De 48-jarige heeft zelf “Ready to battle” onder zijn foto gezet.

Artikel gaat verder onder video

Volgens De Limburger is Verstappen van plan om uit te komen in de GT3. Dat betekent dat de voormalig F1-coureur voor het eerst sinds 2012 weer in een raceauto zal stappen. Acht jaar geleden reed Jos namelijk nog de Baku City Challenge, wat een race is in Azerbeidzjan voor GT3-bolides. Hier deed hij samen met Jacques Villeneuve aan mee. Een aantal jaar eerder, in 2009 om precies te zijn, was de Nederlander nog actief bij de 24 Uur van Le Mans. Het is dus tijd voor een gloednieuw racepak en een nieuwe, sprankelende helm want Jos Verstappen lijkt weer te gaan racen!

“Ik ben hiervoor benaderd en de eerste indrukken zijn goed. Max is inmiddels gesetteld in de Formule 1, dus daar hoef ik niet altijd meer bij te zijn. Samen met Raymond [Vermeulen, de manager van familie Verstappen, red.] hebben we dat prima voor elkaar. Ik heb dan ook wat meer tijd om me met andere zaken bezig te houden,” zo zei de 48-jarige. Onlangs waren vader en zoon nog samen te vinden op Portimão. Dit was een groot succes. “Het was prima, al kan ik natuurlijk niet tippen aan Max. Van sprintraces zal ik het niet meer hebben, maar een beetje competitie kan geen kwaad. Dat blijft altijd in me zitten,” aldus Verstappen senior.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Jos Verstappen terug in de racerij: “Kan natuurlijk niet tippen aan Max”