Het laatste formule 1 nieuws

Jos Verstappen: "Vergelijk mij niet met Max, die snelheid haal ik nooit"

Jos Verstappen: “Vergelijk mij niet met Max, die snelheid haal ik nooit”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Vergelijking Jos Verstappen zette al lange tijd geleden een punt achter zijn loopbaan in de racewereld, maar de 48-jarige Limburger schermt met de interesse om terug te keren. Als hij dit gaat doen, dan moet men niet verwachten dat hij dezelfde snelheid tentoonspreidt als zijn zoon Max.

Het racebloed kruipt waar het niet gaan kan, ook bij vader Jos. Nadat hij in 2003 een punt zette achter zijn loopbaan in de Formule 1, heeft hij zich volledig gericht op de begeleiding van zijn zoon Max. Maar nu de 23-jarige Max inmiddels zelf zijn weg weet te vinden in de paddock, heeft Verstappen senior weer wat tijd om zelf ook te gaan racen. De afgelopen weken wordt hij regelmatig achter het stuur van een GT-bolide gespot en dat wakkerde de geruchten over een comeback aan. Jos zegt er niet onwelwillend tegenover te staan, maar zegt dat mensen hem niet moeten vergelijken met Max.

Artikel gaat verder onder video Jos reed in het verleden weliswaar ook in de Formule 1, maar de Limburger had lang niet zoveel talent als zijn zoon. Daarnaast is hij nu een stuk ouder, waardoor hij ook wat aan snelheid heeft ingeboet. “Niemand moet mij vergelijken met Max”, zo stelt hij in gesprek met Formule 1 Magazine . Jos maakt zich ook absoluut geen illusies. “Die snelheid van hem haal ik nooit in mijn leven.” Het is echter ook nog niet zeker of Verstappen senior terugkeert in competitief verband, maar hij zegt het “wel leuk” te vinden.

In 2003 zat hij voor het laatst in wedstrijdverband achter het stuur bij Minardi, dus Jos beseft zich dat hij inmiddels iets achteruit is gegaan. “Dat heeft uiteraard ook met de leeftijd te maken”, zo zegt hij. “Fysiek ben ik niet meer zo goed als vijftien jaar geleden, en ook omdat ik een hele tijd niks heb gedaan. Nadat ik met racen gestopt was, heb ik me helemaal op de carrière van Max geconcentreerd.”

Lees het hele artikel op de volgende pagina Jos Verstappen: “Vergelijk mij niet met Max, die snelheid haal ik nooit”