Het laatste formule 1 nieuws

Jos Verstappen: ‘Zonder Max was Hamilton nu alweer kampioen geweest’

Jos Verstappen: ‘Zonder Max was Hamilton nu alweer kampioen geweest’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Jos Verstappen denkt dat de titelstrijd die zijn zoon Max uitvecht met Mercedes’ Lewis Hamilton ‘waanzinnig goed’ is voor de Formule 1, en dat Hamilton zonder de tegenstand van Verstappen junior nu alweer kampioen was geweest.

Na 17 van de 22 races staat Hamilton echter niet eens aan kop in het WK, en kijkt tegen een achterstand van 12 punten op zijn Red Bull-rivaal aan. Die voorsprong, zo stelt Verstappen senior in gesprek met FORMULE 1 Magazine, had zelfs nog veel groter kunnen zijn. “Als Max in Bakoe, Silverstone en Boedapest geen tegenslag had gehad, had hij nu vijftig punten of meer voorgestaan.” ‘Waanzinnig goed’

Het is echter zoals het is en het huidige titelduel is ‘enorm spannend’, ziet ook vader Verstappen. “Voor de Formule 1 is deze titelstrijd waanzinnig goed, want het gaat ook tussen twee teams.” Niet alleen dat, na vier titels op rij voor Hamilton mag de Formule 1 volgens Jos Verstappen zijn handen dichtknijpen dat Max er is en een competitieve auto heeft. “Zonder Max, was Lewis nu al wereldkampioen geweest.”

“Max haalt”, zo legt zijn vader uit, “namelijk wel heel veel uit de auto, laten we eerlijk zijn. Dat maakt het zo spectaculair. Hij is een vechter. En dat is toch wat mensen willen zien.” Volgens Jos Verstappen is Red Bull ook gewoon ‘een van de beste teams’, en is het fijn dat het op motorisch vlak nu ook een stuk meer gelijk is. “Dan zie je dat we een kans hebben. Dus ik denk ook dat we hier voor de toekomst echt goed zitten.”

In FORMULE 1 Magazine nr. 15 lees je het hele interview met Jos Verstappen over de titelstrijd en hoe hij die ervaart, het perspectief bij Red Bull, alle gekte rondom Max en het koninklijk bezoek in Zandvoort. FORMULE 1 nr. 15 ligt nu in de winkel of is hier te bestellen . Gebruik code GRATIS voor gratis verzending.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Jos Verstappen: ‘Zonder Max was Hamilton nu alweer kampioen geweest’