Het laatste formule 1 nieuws

Juichen voor Verstappen en Pérez: 'Max is een beetje van ons, zelfs mijn zoon is fan'

Juichen voor Verstappen en Pérez: ‘Max is een beetje van ons, zelfs mijn zoon is fan’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Uitzinnige Mexicaanse fans tijdens de vrije training Reuters Voor de tweede keer op rij racen Max Verstappen, Lewis Hamilton en hun achttien collega’s in een vol huis. De Grand Prix van Mexico is uitverkocht. Eind vorige maand trok de Formule 1 in Austin (Texas) 400.000 bezoekers. Mexico City blijft steken op 340.000, maar het coronatijdperk met kale tribunes lijkt definitief voorbij.

Formule 1 was al populair in Mexico, maar nu de Mexicaan Sergio Pérez bij topteam Red Bull Racing rijdt is het helemaal raak. Grandprix-organisator en -promotor Federico González Compéan is apetrots. Zijn evenement staat pas een paar jaar op de F1-kalender, maar is al een klassieker.

Sergio Pérez zegt dat er met gemak nog een paar tribunes hadden kunnen worden gevuld. Waarom is dat niet gebeurd?

“We lopen tegen onze grenzen aan. Er is geen enkele plek waar we nog iets neer kunnen zetten. We hebben echt elke vierkante meter benut. Het is sowieso een ingewikkelde klus. Dit circuit ligt in een openbaar park en er zijn hier veel festivals, optredens en andere activiteiten.” Federico Gonzalez, promotor van de GP van Mexico, op het circuit in Mexico-Stad “Bijna alles staat hier tijdelijk. We bouwen wekenlang alles op voor de race en daarna moeten we het leeuwendeel weer afbreken. Alleen de tribunes in het stadiondeel Foro Sol staan er permanent. We hebben dat gebouwd voor een concert van Madonna in 1993. Daarna kwamen de Stones, Pink Floyd, Coldplay, The Killers en andere wereldacts. Nu genieten dertigduizend F1-fans er van Sergio, Max en Lewis.”

Hoe groot is het Pérez-effect?

“Het is niet te vergelijken met vorige edities. Voorheen was ‘Checo’ een van de twintig coureurs. Nu is is hij teamgenoot van Verstappen, die hier al twee keer won. Sergio zit in een auto waarmee hij races kan winnen, staat vierde in WK-stand en is nu een nationale sportheld. Hij kan zich meten met bokser ‘El Canelo’ Álvarez, voetballers Hugo Sánchez en Rafa Márquez en golfster Lorena Ochoa.” Sergio Pérez en Max Verstappenq ANP “Uiteraard maakt dat mijn werk een stuk eenvoudiger. De tickets vlogen de deur uit. Veel belangrijker is dat […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Juichen voor Verstappen en Pérez: ‘Max is een beetje van ons, zelfs mijn zoon is fan’