Het laatste formule 1 nieuws

Juist als Toussaint het niet verwacht, zwemt ze een wereldrecord

Juist als Toussaint het niet verwacht, zwemt ze een wereldrecord

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

BOEDAPEST (ANP) – Kira Toussaint heeft een vinkje kunnen zetten op haar bucketlist. Een wereldrecord zwemmen stond hoog op haar ‘verlanglijst’. Juist op het moment dat ze het niet verwachtte, lukte het. “Nog nooit is iemand sneller geweest dan ik op deze afstand. Een onwerkelijk gevoel, bizar”, zegt Toussaint vanuit Boedapest, waar ze meedoet aan de International Swimming League (ISL).

De 26-jarige Amsterdamse tikte in het 25 meterbad van de Duna Aréna in de Hongaarse hoofdstad op de 50 meter rugslag aan na 25,60 seconden. Toussaint dook daarmee zeven honderdsten onder het wereldrecord kortebaan dat sinds 2014 in handen was van de Braziliaanse Etiene Medeiros (25,67).

“Toen ik die 25,60 op het scorebord zag staan, dacht ik: wow, wat hard! Het is nog steeds een beetje onwerkelijk”, aldus Toussaint. “Een paar dagen geleden had ik van mijn coach vrij gekregen voor de 200 rug, ik kon me toen volledig focussen op de 50 rug. Maar die race ging helemaal niet zo goed. Ik was te veel bezig met dat wereldrecord. Nu zwom ik eerst de 200 rug en lukt het wel. Als ik relaxed ben en rustig blijf, zwem ik mijn beste races.” Meer uit Sport

Italiaanse tennisser Sinner pakt eerste titel in Sofia

SOFIA (ANP) – De Italiaanse tennisser Jannik Sinner (19) heeft voor het eerst een ATP-toernooi gewonnen. Dat deed de tiener door in de finale van het indoortoernooi van Sofia de Canadees Vasek Pospisil met 6-4 3-6 7-6 (3) te verslaan. Na twee uur en een kwartier benutte Sinner in de tiebreak van de derde set zijn eerste wedstrijdpunt.

Morbidelli pakt in Valencia poleposition in MotoGP

VALENCIA (ANP) – De Italiaanse motorcoureur Franco Morbidelli heeft poleposition veroverd voor de Grote Prijs van Valencia, de voorlaatste race van dit seizoen in de MotoGP. De 25-jarige Yamaha-coureur zette met 1.30,191 de beste tijd neer op het Circuit Ricardo Tormo. Hij was een fractie sneller dan de Australiër Jack Miller, die op zijn Ducati 0,096 seconde minder snel was. Morbidelli en Miller hebben op de voorste startrij gezelschap van de Japanner Takaaki Nakagami (Honda). Stroll houdt Verstappen van pole af in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Juist als Toussaint het niet verwacht, zwemt ze een wereldrecord