Het laatste formule 1 nieuws

Kabinet wil anderhalvemetermaatregel net voor Prinsjesdag loslaten

Kabinet wil anderhalvemetermaatregel net voor Prinsjesdag loslaten

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het – demissionaire – kabinet wil de anderhalvemetermaatregel op de dag voor Prinsjesdag afschaffen. Dat meldt de NOS op basis van anonieme bronnen die, zoals gebruikelijk onder Rutte, voor de officiële bekendmaking de beleidswijzigingen aan de pers melden. Mogelijk wordt half september ook de mondkapjesplicht in het ov losgelaten.

Donderdag werd zo al ‘gelekt’ dat de maatregel per eind augustus in het onderwijs van het mbo, hbo en de universiteiten vervalt.

De NOS schrijft :

Er wordt ook gekeken of er vanaf 20 september meer kan in de horeca en voor evenementen. Al blijft bij evenementen wel het testen voor toegang van toepassing. De Formule 1 op Zandvoort in het eerste weekend van september kreeg eerder groen licht, op voorwaarde dat de tribunes maar voor twee derde worden gevuld met toeschouwers.

Het kabinet schat volgens de NOS in dat per 1 november alle maatregelen kunnen worden geschrapt. Volgens een eerdere roadmap was dat half augustus. Dat ging niet door omdat de roadmap tot een stijging van het aantal besmettingen leidde.

Demissionair premier Rutte en minister De Jonge gaan op een persconferentie nader in op de plannen.

Geen video? Klik hier .

Rutte begon met te vertellen dat het onverwachte stijgen van de besmettingen deze zomer een belangrijk leermoment was geweest. Daarna bevestigde hij de al eerder gelekte informatie.

Er worden wel extra voorwaarden gesteld, zoals een maximale groepsgrootte van 75 personen. Grote hoorcolleges kunnen dus nog niet plaatsvinden.Per 20 september zal de mondkapjesplicht en het thuiswerkadvies vervallen. Op 17 september moet dat bekendgemaakt worden, als de omstandigheden geen roet in het eten gooien. Na 20 september kunnen theatervoorstellingen en andere evenementen bezocht worden met een gezondheidspas. Ook de stadions mogen weer vol stromen. Tot die tijd blijven alle geldende maatregelen van kracht. Nachtclubs en discotheken blijven gesloten. “Ik realiseer me dat dat opnieuw een harde boodschap is,” aldus Rutte. “Tegen alle ondernemers zeg ik dat we zo goed mogelijk blijven helpen waar dat nodig is.”Minister Hugo de Jonge zegt dat het land per eind september afstevent op een vaccinatiegraad van 85 procent onder volwassenen. “Maar er is een groep van naar schatting van 1,8 miljoen mensen die […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kabinet wil anderhalvemetermaatregel net voor Prinsjesdag loslaten