Het laatste formule 1 nieuws

KALENDER: F1 presenteert 23 races, Spa eind augustus, Nederlandse GP in september naar Zandvoort

KALENDER: F1 presenteert 23 races, Spa eind augustus, Nederlandse GP in september naar Zandvoort

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 heeft de concept-kalender voor 2021 aangekondigd. Zoals verwacht staan er 23 races op de kalender, waaronder de Grand Prix van Nederland in Zandvoort op 5 september . De race in Vietnam is van het F1-toneel verdwenen en in Brazilië keert men terug naar Interlagos. Het seizoen begint zoals traditioneel op 21 maart in Melbourne. Gedurende het seizoen zijn er twee keer drie raceweeken achter elkaar. Spa, Zandvoort en Monza volgen direct achter elkaar, evenals Rusland, Singapore en Japan. Saoedi-Arabië debuteert met een race in Jeddah op 28 november. Het seizoen sluit af op 5 december in Abu Dhabi.

“Formule 1 en de FIA hebben robuust gezondheids- en veiligheidsmaatregelen neergezet om het aangepaste 2020-seizoen te herstarten en effectief te laten verlopen”, aldus een statement van de FIA. “Onze hosts van 2021 zijn gerustgesteld door onze veilige terugkeer naar het racen in dit seizoen en zijn ervan overtuigd dat de plannen en procedures, die we hebben, ons in staat stellen om terug te keren naar een normaal niveau voor het seizoen van 2021.”

“Zoals we al eerder hebben gezegd, verwachten we dat fans terugkeren tijdens het 2021-seizen. We zullen nauw blijven samenwerken met onze organisatoren en partners en kijken uit naar de start van het seizoen op 18 maart 2021 in Australië.”

Ook de directeur van de Formule 1, Chase Carey is tevreden dat de Formule 1 volgend jaar terug lijkt te keren naar de oude situatie en verwelkomt Saoedi-Arabië. “We zijn blij om de voorlopige Formule 1-kalender voor 2021 aan te kondigen, na uitgebreide gesprekken met onze promotors, de teams en de FIA”, vertelt de Amerikaan. “We plannen evenementen voor 2021 met fans en verwachten dat we onze afspraken kunnen nakomen.”

“We hebben bewezen dat we veilig kunnen reizen en onze races kunnen runnen en onze organisatoren onderkennen steeds meer de noodzaak om stappen vooruit te maken en het virus te beheersen. Veel hosts willen ons evenement zelfs gebruiken als een platform om de wereld te laten zien dat zij vooruit gaan.”

“We zijn verheugd om te zien dat Saoedi-Arabië deel uitmaakt van de kalender en wij zijn net zo enthousiast om […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina KALENDER: F1 presenteert 23 races, Spa eind augustus, Nederlandse GP in september naar Zandvoort