Het laatste formule 1 nieuws

Kalff blikt vooruit: “Alonso wordt de teleurstelling van 2021”

Kalff blikt vooruit: “Alonso wordt de teleurstelling van 2021”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video Kalff blikt vooruit: “Alonso wordt de teleurstelling van 2021”

Formule 1 – Interviews

Play Video Video Player is loading. Kalff zal dit seizoen samen met bandenexpert Kees van de Grint weer wekelijks het Formule 1-nieuws bespreken in RTL GP Slipstream , maar voorafgaande aan het nieuwe seizoen heeft de coureur en presentator ook even tijd om voor de camera van Motorsport.com Nederland vooruit te blikken op het nieuwe seizoen. Is de hegemonie van Mercedes ten einde?

Kalff blikt reikhalzend vooruit op het nieuwe seizoen en verwacht dat het dit jaar wel eens gedaan zou kunnen zijn met de hegemonie van Mercedes : “Als je kijkt naar de wintertest, waar Mercedes een slechte test heeft gehad en Red Bull juist een hele goede test had, kun je zeggen dat op dit moment Red Bull de favoriet is voor de eerste Grand Prix. Dat zegt niet zoveel voor het hele seizoen, maar wat het wel zegt is dat de hegemonie die Mercedes de laatste jaren had, dat die wel redelijk aan het verdwijnen is, zo niet verdwenen is. Ze krijgen het heus wel weer op de rit bij Mercedes, maar Red Bull heeft een veel betere wintertest gehad en is favoriet voor de eerste race.”

In een eventuele strijd om het kampioenschap tussen de Mercedes-coureurs en Max Verstappen denkt Kalff niet dat Sergio Perez een grote rol gaat spelen. Zo vindt hij het “belachelijk” dat de Mexicaan vijf races nodig denkt te hebben voordat hij bij Red Bull op snelheid is gekomen. De Japanse Verstappen

Achter Red Bull en Mercedes verwacht Kalff veel van de teams van McLaren en AlphaTauri . Bij laatstgenoemde rekent hij zelfs op een podiumfinish voor debutant Yuki Tsunoda : Hij durft er zelfs een flesje wijn op te zetten in een weddenschap met teambaas Franz Tost: “Tsunoda is een soort Japanse Verstappen die er in een keer aan komt en gewoon echt gas blijkt te geven. De weddenschap die ik dit jaar met Franz Tost heb is dat ik […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kalff blikt vooruit: “Alonso wordt de teleurstelling van 2021”