Het laatste formule 1 nieuws

Kalff: "Natúúrlijk zit er nog rek in de prestaties van Verstappen"

Kalff: “Natúúrlijk zit er nog rek in de prestaties van Verstappen”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Max Verstappen is het Formule 1-seizoen 2021 begonnen met twee overwinningen, drie tweede plaatsen en een DNF afgelopen weekend in Bakoe. Het maakt dat hij de titelstrijd aanvoert, voor het eerst sinds hij in 2015 in de Formule 1-debuteerde.

Verstappen presteert op de toppen van zijn kunnen en het feit dat Red Bull ook grote stappen heeft gezet, brengt het team in positie om nu echt met Mercedes te strijden. En hoewel Verstappen nu al heel goed is, denkt Allard Kalff dat hij nog altijd beter en beter wordt.

“Of er nog rek in zit weten we pas achteraf”, zo geeft de autosportverslaggever aan op de vraag van RacingNews365 . “Maar natúúrlijk zit er nog rek in. Verstappen blijft leren en absorberen en alles wat daarbij hoort. Max groeit altijd. Die is al heel goed en wordt alleen nog maar beter.”

Er wordt altijd vol lof gesproken over Max Verstappen en hij wordt getipt als dé opvolger van Lewis Hamilton, maar weten we nu al hoe goed Verstappen werkelijk is? “Nee, maar dat zien we dan over een jaar of tien wel”, aldus Kalff.

De suggestie dat Red Bull nu de grote favoriet voor de wereldtitel is en Verstappen in een rechte streep afstevent op zijn eerste titeltriomf, is volgens de voormalig autocoureur wel heel voorbarig: “Dan zijn we met zijn allen echt veel te optimistisch.”

“Er bestond tijdens de wintertests een kloof tussen Red Bull en Mercedes, een kloof die in mijn ogen bleef bestaan tijdens de eerste race, maar voor de rest was het dit seizoen om het even. Ik denk zelfs dat Mercedes soms gewoon de betere auto heeft gehad. Dat was met name in Portugal het geval, maar het hangt van kleine dingen af.”

Bij de strijd tussen de teams wordt vaak gewezen naar updates als het symbool voor vooruitgang, maar volgens Kalff zegt dat allemaal niet zoveel: “Ja, je brengt een vleugel mee naar Bakoe, die is anders dan in Monaco. Maar om dat nou meteen een update te noemen? Noem het gewoon ‘een andere vleugel’. En andere teams doen bovendien hetzelfde.”

“En uiteindelijk blijft een Formule 1-auto en de afstelling […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kalff: “Natúúrlijk zit er nog rek in de prestaties van Verstappen”