Het laatste formule 1 nieuws

Kalff stellig: "Rijderspaar zeker niet het krachtigste wapen van Red Bull"

Kalff stellig: “Rijderspaar zeker niet het krachtigste wapen van Red Bull”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Eigenlijk hoopt de hele Formule 1-wereld dit seizoen op een tweestrijd tussen Mercedes en Red Bull en tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen . Het liefst ziet men dat die strijd 23 Grands Prix lang duurt met het soort gevechten dat we in Bahrein al zagen. Autosport-verslaggever Allard Kalff vormt daarop geen uitzondering.

“Vorig jaar kon je steevast zeggen dat het verschil tussen Mercedes en Red Bull drie tot vier tienden was, maar dat is niet meer zo. Dus het is gewoon een mooi en open gevecht geworden”, zo oppert Kalff in gesprek met RacingNews365 .

Gevraagd op welk vlak Red Bull als team het verschil kan maken, misschien door de coureurs, het chassis, of misschien de motor, reageert de verslaggever stellig: “Op het gebied van het rijderspaar zeker niet. Mercedes heeft Lewis Hamilton en Red Bull heeft Max Verstappen en daar draait het om.”

Het is duidelijk dat Kalff hiermee Verstappen niet tekort wil doen, maar vooralsnog is hij vooral niet onder de indruk van Sergio Perez, die toch alom geroemd wordt om wat hij heeft laten zien: “Hij heeft in Bahrein nog niks fantastisch laten zien. Hij valt met zijn neus in de boter, maar hij heeft maar één ding goed gedaan en dat is het opnieuw aan de praat krijgen van die auto, nadat hij was stilgevallen in de opwarmronde.”

“Ik kan daarentegen nu niet zeggen dat hij in de kwalificatie en de race iets heeft laten zien dat rechtvaardigt dat ze Albon eruit hebben gezet”, vervolgt hij. Met de suggestie dat Albon niet zoals Perez naar voren had kunnen rijden in de race, maakt hij dan ook korte metten: “Dat vind ik zo’n onzin. Ten eerste is het natuurlijk een andere auto dan vorig jaar”, klinkt het fel, alvorens hij zijn tweede punt ter verdediging van Albon aanstipt.

“Het is misschien scorebordjournalistiek, maar in de eerste race die Albon reed voor Red Bull moest ook hij bijna achteraan starten, maar reed ook hij naar de vijfde plaats in de race. Dus hoezo ‘Albon kan dat niet’? Toen riep ook iedereen ‘wat goed dat Albon die kans krijgt, want Pierre Gasly […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kalff stellig: “Rijderspaar zeker niet het krachtigste wapen van Red Bull”

‘Ziggo verliest F1 rechten’

‘Ziggo verliest F1 rechten’

Zit je lekker voetbal-onzin te kijken, komt er ineens serieus nieuws voorbij. Zojuist wist Sportmarketeer Chris Woerts bij Voetbal Inside te melden