Het laatste formule 1 nieuws

Kamikaze-coureur maakt bijzondere overstap naar kweekvijver van de Formule 1

Kamikaze-coureur maakt bijzondere overstap naar kweekvijver van de Formule 1

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Van zijn talent moet Deledda het niet hebben. De 26-jarige Italiaan debuteerde in 2018 in de single-seaters en haalde sindsdien geen enkel punt. Afgelopen seizoen eindigde hij op de 34ste plek in het Formule 3-eindklassement en scoorde hij nul punten.

In november viel de racewereld over hem heen omdat hij filmpjes postte op social media waarin hij lachend op veel te hoge snelheid tussen auto’s zigzagde op de Italiaanse snelweg. Hij kwam met een halfbakken excuus dat hij het niet zelf was, maar het plaatste om mensen bewust te maken van de gevaren in het verkeer.

Maar dat een gebrek aan talent op het circuit én op de openbare weg een promotie niet in de weg staat, is duidelijk door zijn stap naar de Formule 2. De Italiaan die in de Formule 3 voor het Spaanse Campos reed, mag het nu gaan proberen bij HWA, waar hij landgenoot Matteo Nannini als teamgenoot krijgt.

Check hieronder nog eens de bijzondere capriolen van de Italiaanse wegpiraat waardoor hij afgelopen jaar in opspraak raakte.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kamikaze-coureur maakt bijzondere overstap naar kweekvijver van de Formule 1