Het laatste formule 1 nieuws

Kamphues: ‘Ik heb geen zin in die hetze tegen Viaplay’

Kamphues: ‘Ik heb geen zin in die hetze tegen Viaplay’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De Formule 1 -liefhebber kan in 2022 op veel zenders terecht: Viaplay, de NOS en uiteraard het Ziggo Sport van Rob Kamphues. In het laatste deel van zijn gesprek met GPblog praat Kamphues over de analisten van Ziggo Sport en over het nieuwe Viaplay.

Naast Ziggo Sport en Viaplay komt ook de NOS met een Formule 1-programma. Wat vind je daarvan?
“ Jan Lammers (van de NOS) had ik graag bij mij in de studio erbij gehad. Jan heeft altijd een kijk op dingen die niemand anders heeft. Dus mensen moeten naar Viaplay, en naar de NOS, en naar ons kijken. Volgens mij komt RTL ook nog met een Formule 1-programma. Die hebben allemaal oude beelden. Ik weet niet wat ze gaan doen, ik hoorde het alleen.”

Mogen de analisten die bij Viaplay zitten, zoals Giedo van der Garde en Tom Coronel, in jouw Café aanschuiven?
“Bij mij zijn ze welkom. Ik heb geen zin in die hetze tegen Viaplay, die er een beetje gaande is. Er zitten daar een aantal collega’s waar ik het heel goed mee kan vinden en die ik zeer respecteer.”

Viaplay wil geen entertainment meer rondom de races.
“Nee, dan moet je vooral Tom Coronel inhuren (lacht).”

Geen entertainment, is dat slim? De kijker wil vaak toch het vertrouwde?
“Ach, ik heb dat ook bij De Reünie gezien. Iedereen vond het ver-schrik-kelijk dat iemand anders het programma ging presenteren. Na een halfjaar hoorde je niemand er meer over en pas na twee jaar keek er niemand meer naar. Het klinkt misschien heel gek, maar we hebben alles meegemaakt wat we in dit avontuur mee kunnen maken. Van in een bezemkast verslag doen tot Max zijn eerste overwinning tot Zandvoort. Mooier wordt Zandvoort niet meer, want volgend jaar regent het, wint Max niet en zitten we midden in een lockdown waardoor geen publiek welkom is. Als hij volgend jaar weer wereldkampioen wordt, dan denk je: ‘Dat gaat de komende vijf jaar zo’. En wordt hij het niet, denk je ‘shit’. Ik vind het niet erg om een stapje opzij te doen.”

Jullie hebben veel kijkers […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kamphues: ‘Ik heb geen zin in die hetze tegen Viaplay’

F1 TV Pro

F1 TV Pro

Vanaf dit jaar is de Formule 1 niet meer live te kijken bij Ziggo. Als je de sport op de voet wil