Het laatste formule 1 nieuws

Kampioenschap Red Bull Racing "ligt binnen handbereik"

Kampioenschap Red Bull Racing “ligt binnen handbereik”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Paul Monaghan Red Bull Racing is zeer gemotiveerd, omdat het kampioenschap voor het eerst sinds jaren binnen handbereik ligt. Dat vertelt hoofdingenieur Paul Monaghan. Wel zal er eest moeten worden afgerekend met het altijd ijzersterke Mercedes .

Het Formule 1-seizoen van 2021 is voor Red Bull Racing voortvarend begonnen. De Grote Prijs van Bahrein is welleswaar op naam van Lewis Hamilton komen te staan, de renstal van Max Verstappen en Sergio Perez beschikte duidelijk over de snelste auto. Een zwaluw maakt uiteraard nog geen zomer, maar gezien het feit dat Red Bull Racing de afgelopen jaren in de openingsfase van het seizoen altijd fors te kort kwam ten opzichte van Mercedes, lijken de voortekenen gunstig voor een spannend seizoen.

Artikel gaat verder onder video Titel binnen handbereik

Monaghan vertelt dat de motivatie bij Red Bull Racing extreem hoog is, omdat er samen met Mercedes een gooi naar de wereldtitel kan worden gedaan. “De prijs aan het eind van het jaar ligt binnen handbereik op dit moment, zowel voor onszelf als voor Mercedes,” citeert Racer. Volgens de Brit is er bij het team uit Milton Keynes de realisatie dat men dit jaar echt een bedreiging kan gaan vormen. Verstappen en Hamilton in Bahrein Motivatie bij Red Bull Racing

“We hebben een snelle auto en we moesten onszelf hier weer overheen zetten,” doelt hij op het mislopen van de overwinning in Bahrein. Verstappen kwam na een extreem spannende race in de slotfase net te kort ten opzichte van Hamilton. “We hebben de tweede plaats gepakt en vochten voor de overwinning. Het is niet zo dat we achterop raakten. Iedereen is gemotiveerd en er is een kampioenschap te winnen. ” Krijgen we een strijd tussen Red Bull en Mercedes?

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kampioenschap Red Bull Racing “ligt binnen handbereik”