Het laatste formule 1 nieuws

Kan de sprintkwalificatie Red Bull een halt toeroepen in GP Groot-Brittannië?

Kan de sprintkwalificatie Red Bull een halt toeroepen in GP Groot-Brittannië?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na vijf overwinningen voor Red Bull op rij is het voor Mercedes van het grootste belang dat die zegereeks doorbroken wordt, wil het team de aansluiting blijven behouden in beide kampioenschappen. Dit weekend wordt de sprintkwalificatie nieuw geïntroduceerd in de Formule 1 en dat brengt wat vraagtekens met zich mee. Mercedes kan profiteren van nieuwe regels

De introductie van de sprintkwalificatie kan mogelijk licht in het voordeel van Mercedes werken. Tot aan het dubbele dominante optreden van Red Bull op de Red Bull Ring werd aangenomen dat Red Bull sneller is dan Mercedes over één ronde, maar dat Mercedes in de races ongeveer op gelijke hoogte zou zitten.

Dit zou kunnen betekenen dat Mercedes wat meer kans maakt als ze in de sprintkwalificatie vol in willen zetten op trackpositie. Als ze zich in de sprintkwalificatie zich van voren melden, maakt dat het één en ander lastiger voor Red Bull.

Sowieso is Mercedes altijd goed gegaan op Silverstone, al won Verstappen vorig jaar de tweede race op het circuit en won Lewis Hamilton een week eerder met wat geluk op drie wielen. Pirelli neemt dezelfde harde banden mee als toen.

Mercedes zelf brengt ook het nodige mee, namelijk updates. Het zijn de eerste nieuwe onderdelen sinds de Grand Prix op Imola. Toto Wolff heeft al aangegeven dat het van het grootste belang is dat die updates daadwerkelijk werken om Hamilton en Valtteri Bottas echt in stelling te brengen om met Red Bull te vechten.

De weersvoorspellingen geven aan dat regen geen enkel rol gaat spelen gedurende het weekend, waardoor de kans op een showdown tussen Verstappen en Hamilton het grootst is. Hoewel de RB16B duidelijk het beste pakket was voor de Red Bull Ring, hebben de hogensnelheidsbochten van Maggots, Beckets, Copse en Stowe Mercedes altijd goed gelegen. Als Mercedes ook hier niet kan winnen, is Red Bull de duidelijke favoriet voor de wereldtitel. Kan ook Norris het Britse publiek laten juichen?

Er vanuit gaande dat Hamilton vecht om de twee bovenste posities, heeft het Britse publiek twee big guns om voor te juichen. Ze kunnen eveneens juichen voor Lando Norris, die aan een zeer […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kan de sprintkwalificatie Red Bull een halt toeroepen in GP Groot-Brittannië?