Het laatste formule 1 nieuws

Kan Eindhoven een plek op de Formule E-kalender van 2022 vergeten?

Kan Eindhoven een plek op de Formule E-kalender van 2022 vergeten?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Afgelopen week werd de voorlopige kalender voor het Formule E seizoen van 2022 bekend gemaakt. Opvallende afwezige was Eindhoven, die lang op weg leek naar een plekje op de kalender van de elektrische raceklasse. Wel stond er nog een TBD-plek op de kalender en die werd al meerdere malen gekoppeld aan de stad in Brabant. Nu lijkt het er toch op dat Eindhoven minimaal een jaar langer moet wachten voor een plek op de kalender.

De Italiaanse tak van Motorsport.com weet namelijk te melden dat een andere stad al een contract heeft met de Formule E om een E-Prix te organiseren volgend jaar. Dat nieuws lijkt Alberto Longo, co-founder van de Formule E, te bevestigen. “ We kunnen niet zeggen waarom er op die datum nog een TBD staat, maar we hebben een contract met Indonesië om in Jakarta te racen .” Jakarta heeft tijd nodig

“ Ons plan is om daarheen te gaan ,maar de gouverneur heeft ons om meer tijd gevraagd om de race daar aan te kunnen kondigen. Vandaar dat we nog wachten met de bevestiging ”. Het nieuws lijkt een aderlating voor de organisatoren in Eindhoven, die nog hoop hadden dat ze de Formule E naar hun stad konden halen voor komend jaar.

Met de MotoGP in Assen en de Formule 1 in Zandvoort had Eindhoven de plek moeten worden om de elektrische raceklasse te verwelkomen. Dat zal dus minimaal een jaar langer op zich moeten wachten.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kan Eindhoven een plek op de Formule E-kalender van 2022 vergeten?