Het laatste formule 1 nieuws

Kan Ocon de druk aan van Alonso? 'Hij wordt steeds competitiever'

Kan Ocon de druk aan van Alonso? ‘Hij wordt steeds competitiever’

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Fernando Alonso is terug in de Formule 1 na twee jaar afwezigheid. De Spanjaard keert terug bij zijn oude team Renault, al is dat team nu omgedoopt tot Alpine. De tweevoudig wereldkampioen heeft echter direct indruk gemaakt bij zijn terugkeer. Alonso maakt indruk

Fernando Alonso is met zijn 39 jaar niet de oudste coureur op de Formule 1-grid in 2021, maar hij komt aardig in de buurt van de 41e jarige Kimi Raikkonen . De Spanjaard heeft twee jaar de tijd gehad om even te kunnen ontsnappen aan de F1, maar nu begon het toch weer te kriebelen. Bij Alpine blijkt dat Fernando het allemaal nog niet is verleerd.

‘’Fernando is echt aan het pushen en ik denk dat het voor het team heel positief is om zo’n type coureur aan boord te hebben. Een coureur die iedereen stimuleert en tot het uiterste weet te drijven om maximaal te presteren. Het feit dat hij terugkeert in de meest veeleisende autosportklasse laat zien hoe gemotiveerd hij is om weer terug te zijn en goed te presteren’’, zegt Davide Brivio tegenover Motorsport.com . Samenwerking met Ocon

De nieuwe sportief directeur van Alpine is tevreden over Alonso, maar ook over zijn teamgenoot. Esteban Ocon keerde vorig jaar terug in de Formule 1 na één jaar aan de kant te hebben gestaan. De Fransman had het moeilijk tegenover Daniel Ricciardo , maar hoopt in 2021 op eerherstel. Met Alonso aan zijn zijde zal dat echter niet makkelijk worden.

‘’Ik denk dat het een geweldige combinatie gaat zijn. Fernando zal ook belangrijk zijn voor Esteban om hem met een ervaren coureur misschien te laten zien dat het ook anders kan werken. Daarnaast kan Esteban ook weer van waarde zijn voor Fernando, omdat hij steeds competitiever wordt. Deze combinatie bevalt me goed en ik kijk er echt naar uit om ze samen in actie te zien’’, besluit Brivio.

Lees het hele artikel op de volgende pagina Kan Ocon de druk aan van Alonso? ‘Hij wordt steeds competitiever’