Het laatste formule 1 nieuws

Karter Lucas Koppes kan zijn geluk niet op: eerste podiumplaats op een buitenbaan is een feit

Karter Lucas Koppes kan zijn geluk niet op: eerste podiumplaats op een buitenbaan is een feit

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Karter Lucas Koppes kan zijn geluk niet op: eerste podiumplaats op een buitenbaan is een feit (Foto: aangeleverde foto.) GENK – Alles wat goed is komt snel, heet het. Karter Lucas Koppes uit Heiloo deed het gezegde zondag eer aan. De twaalfjarige coureur uit Heiloo werd op het circuit van Genk derde in de Honda 9PK-klasse tijdens de derde ronde van de GK4 Kart Series. Knap, vooral omdat hij bezig is aan zijn eerste seizoen op buitenbanen.

“Ik ben er superblij mee”, zei Lucas met een grote lach op zijn gezicht. “Ik heb er hard voor moeten vechten, maar het is wel gelukt. Het is mijn eerste jaar op een buitenbaan en nu al mijn eerste podiumplaats. Dit is een heel bijzondere.”

Hoewel Lucas al vier jaar op binnenbanen racet en in die zin al de nodige ervaring heeft als karter, was hij toch verbaasd dat hij in Genk een podiumplaats pakte. “Buiten rijden is echt heel anders dan binnen rijden”, legde hij uit. “Het gaat veel harder, de banen zijn groter en sneller. Tijdens de races is er meer actie en doen er meer rijders mee.”

Bovendien kende Lucas de baan in Genk nog niet echt goed. “Ik had er wel een paar keer op gereden, maar niet heel vaak. Normaal train ik in Venray en Strijen. Ik vind dit een leuke baan, je kunt er op veel plekken inhalen. Je gaat hier ook veel harder dan op kleinere circuits zoals in Strijen.”

En hard ging hij zondagmiddag. De rijder van topteam SignMind Racing toonde tijdens de race direct zijn intenties. Lucas: “Ik had een heel goede start, ging van P10 naar P5 in de eerste bocht. Ik wilde de binnenkant pakken en dan achter de jongens voor me aan. Daarna zijn er nog twee jongens voor me in bocht drie gecrasht waardoor ik naar P3 ging.”

Omdat de race in zijn klasse een uur duurt, moest hij lang knokken om zijn plek voorin vast te houden. “Er kwam op een gegeven moment nog één jongen bij ons groepje. Toen hebben we in het laatste kwartier een grote battle gehad.”

Hij verloor in […]

Lees het hele artikel op de volgende pagina Karter Lucas Koppes kan zijn geluk niet op: eerste podiumplaats op een buitenbaan is een feit